Selectați pagina

Plantele medicinale sunt un aliat de nădejde al moldovenilor când e vorba de îngrijirea sănătăţii

Plantele medicinale sunt un aliat de nădejde al moldovenilor când e vorba de îngrijirea sănătăţii

Mușețelul, menta, florile de tei sau păpădia sunt doar câteva dintre plantele minune ale farmaciei naturii. Producătorii spun că în ultima perioadă cererea de plante medicinale este tot mai mare, pe fondul creşterii continue a preţurilor la medicamente, relatează publika.md.

plante medicinale

Plantele medicinale sunt un aliat de nădejde al moldovenilor când e vorba de îngrijirea sănătăţii

“La moment, în Republica Moldova au fost înregistraţi oficial 21 de producători. Oamenii folosesc şi s-a mărit cerinţa de plante medicinale. Pe piaţa internaţională de mai multe ori, la noi 20% până la 30% s-a mărit.”

Victor Melnic lucrează de şase ani în domeniu.

“Plantele sunt recoltate din câmp, apoi sunt aduse în uscătorie naturală, după ce sunt uscate, acestea sunt ambalate în saci de hârtie. Cele mai solicitate sunt: muşeţelul, mentă, melisa, sovârful, sunătoarea, cimbrul şi levănțica.”

Remediile din plante sunt folosite pentru comprese, ceaiuri, inhalaţii, tincturi sau băi.

“Un amestec sub forma unui tratament natural universal care ar conţine muşeţel, tei, cimbru şi mentă. Este un adevărat panaceu universal, fie că avem dureri de cap sau burtă, sau că nu avem somn. Să nu fie utilizate în exces, de regulă să fie utilizate sub control medical a unui specialist.”

Comercianţii din Capitală au un sortiment variat de plante, iar clienţii nu lipsesc.

“Oamenii nu cumpără doar uleiuri naturale, ci şi plante medicinale tradiţionale. Melisa pentru calmare, menta sau muşeţelul sunt plăcute şi au efect antibacterian.”

“Aceasta este mătase pentru popuşoi, o cumpără pentru rinichi, fac ceai. Acesta este măr de pământ, cum se spune în popor, pentru diabetul zaharat.”

Clienţii preferă remediile naturiste în locul medicamentelor.

“Eu cumpăr o combinaţie din plante pentru a elimina nisipul de la rinichi.”

“Bem în fiecare zi pentru a fi sănătoşi. Nu bem ceaiuri din pliculeţe, deoarece nu sunt bune. Aici sunt ceaiuri naturale.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.