Selectați pagina

Plante care ţin locul antibioticelor

Plante care ţin locul antibioticelor
plante1. Frunzele de măslin: sunt un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor.

În plus, frunzele de măslin cresc rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Se pot consuma fie sub formă de ceai, prin infuzie, sau sub formă de capsule, ambele variante găsindu-se în magazinele cu produse naturiste.

2. Cuişoarele

Banalele cuişoare existente în casa fiecăruia sunt utilizate în special pentru conţinutul în ulei esenţial care are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi imunostimulatoare, calmând astfel durerile provocate de amigdalite. Poţi să mesteci câte un cuişor de patru-șase ori pe zi sau să prepari o infuzie în care să pui cinci cuişoare, o jumătate de linguriţă de scorţişoară şi o linguriţă de flori de soc. Se consumă două-trei căni pe zi.

3. Mugurii de plop

Sunt numiţi şi propolis vegetal, deoarece s-a dovedit că există cinci substanţe identice care sunt prezente atât în propolis, cât şi în mugurii de plop, dintre care trei au proprietăţi antibiotice şi antifungice. Sunt utili mai ales în cazul faringitelor, laringitelor sau bronşitelor şi se administrează sub formă de infuzie, tinctură sau capsule. Mai poţi să amesteci în mod egal patru linguri cu tinctură cu patru linguri de miere şi să iei câte o linguriţă din două în două ore.

4. Lichenul de piatră

Mai poartă şi denumirea de muşchi de Islanda şi este cunoscut pentru rezistenţa extraordinară la condiţiile climatice foarte aspre în care creşte. Prin studiile in vitro s-a demonstrat că acidul usnic pe care îl conţine are un efect antiinflamator comparabil cu al ibuprofenului, iar datorită polizaharidelor pe care le conţine are în plus şi un efect imunostimulator. Lichenul de piatră este un bun emolient al căilor respiratorii şi se administrează sub formă de ceai de două-trei ori pe zi sau capsule.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  pojarnița este la fel cel mai puternic antibiotic care distruge celulele patogene şi pe microorganismele sau flora bună nu o atinge, dar precum vedem chimtrailers în fiecare zi şi în fiecare noapte pe cer, toată mâncarea-i otrăvită, dar nu noi suntem judecători ai acestor jidovi înşelaţi de mikea.
  cel mai important este postul şi rugăciunea, rugăciunea neîncetată, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, izbăveşte-mă de antihrist, de asprimea vrăjmaşă şi de farmece. Amin.

  sute, mii de ori pe zi să rotiţi această rugăciune, şi mărturisirea adevărului!!!
  Unul Adevăr, Una Biserică, Ortodoxia!
  încet dar sigur, trâmbiţaţi!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.