Selectați pagina

Ierarhii din Grecia au depus o moţiune la procuratură împotriva tuturor celor responsabili de producția blasfematoare ”Iisus Hristos superstar”

Ierarhii din Grecia au depus o moţiune la procuratură împotriva tuturor celor responsabili de producția blasfematoare ”Iisus Hristos superstar”

Ierarhii din Grecia depun plângeri împotriva producției locale ”Iisus Hristos superstar”

Pireu și Kithire, Grecia, 22 februarie 2018

Doi ierarhi ai bisericii ortodoxe din Grecia au solicitat acțiuni în justiție împotriva producției în curs de desfășurare a piesei ”Iisus Hristos superstar” în Atena, menționând faptul că poziția bisericii ortodoxe grecești este garantată de către constituție și că descrierea lui Iisus Hristos în piesa de teatru este blasfemie, scrie orthochristian.com

Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim de Pireu a depus o moțiune la procuratură împotriva tuturor celor responsabili de producție, din cauza „săvârșirii unor acte criminale despre care am devenit recent conștient și care au fost puse în practică în mod repetat și continuu de către producătorii și actorii spectacolului de teatru care a început pe 9 februarie… cu titlul ”Iisus Hristos superstar”.

Sfinția sa scrie că a fost informat de această piesă de către o femeie ortodoxă îngrijorată.

Piesa ”include acte, expresii de batjocură și fraze ofensive împotriva Domnului nostru Iisus Hristos și în general împotriva religiei oficiale și garantate de către constituție a țării noastre, biserica ortodoxă răsăriteană a lui Hristos”, scrie înaltpreasfințitul mitropolit.

Mai exact, sfinția sa remarcă faptul că Hristos este înfățișat ca fiind un hippie păcătos, nesigur și narcisist și care are o relație cu Sfânta Maria Magdalena și că această piesă nu are respect pentru Dumnezeu, folosind batjocură, insulte și expresii vulgare împotriva lui Dumnezeu în ceea ce este considerat sacru în biserica ortodoxă. Din aceste motive, sfinția sa solicită oprirea imediată a spectacolului.

Înaltpreasfințitul mitropolit Serafim de Kithire a vorbit împotriva producției blasfematoare solicitând de asemenea oprirea imediată a acesteia. Sfinția sa a remarcat faptul că piesa încalcă articolele 198 și 199 ale codului penal pentru blasfemie dăunătoare.

Mitropolitul Serafim a trimis vineri dimineață un apel la procuratură solicitând parchetului să ia toate măsurile necesare pentru a pune capăt imediat spectacolului. Apoi mitropolitul a depus o plângere oficială vineri seară. Depunerea sa a ridicat multe din aceleași probleme ca și cele ale mitropolitului Serafim de Pireu.

Uniunea greacă pentru drepturile omului a răspuns că moțiunile mitropoliților nu sunt necesare și i-a acuzat pe aceștia pentru provocarea tulburărilor sociale, mai degrabă decât a acuza piesa ”Iisus Hristos superstar”.

Între timp, un grup de creștini ortodocși credincioși apăruseră în fața Teatrului Acropolis din Atena, cu câteva zile mai devreme, pentru a protesta împotriva producției blasfematoare, ținând în mâini icoane și bannere care mărturisesc că Iisus Hristos nu este un păcătos.

Creștini ortodocși îngrijorați s-au adunat de asemenea în octombrie în fața unui teatru din Salonic pentru a protesta împotriva unei piese blasfematoare ”Ora Diavolului”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *