Selectați pagina

PL insistă să fie interzis votul în baza paşapoartelor sovietice

PL insistă să fie interzis votul în baza paşapoartelor sovietice

fara-pasapoarte-sovietice-la-alegeriMai mulți deputați liberali au depus în Parlament un nou proiect de lege care prevede interzicerea votării în baza pașapoartelor de tip sovietic. În opinia lui Valeriu Munteanu, președintele fracțiunii PL a deputaților rămași cu Mihai Ghimpu, documentul vine să corecteze o lacună juridică perpetuată pe parcursul fostelor guvernări și să readucă la normalitate procesele administrative, informează UNIMEDIA.

”Proiectul propus spre adoptare instituie obligaţia legală a concetăţenilor noştri de a participa la vot doar în baza actelor de identitate naţionale, având în vedere gratuitatea buletinelor de identitate la documentarea initial”, se menționează într-un comunicat emis de PL.

Documentul înregistrat în parlament a fost semnat de deputații liberali Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Corina Fusu, Gheorghe Brega și Boris Vieru.

Amintim că un proiect similar a mai fost propus anterior de Partidul Liberal și adoptat de Parlamentul Republicii Moldova. La 3 mai, fracțiunile PLDM şi PCRM au abrogate hotărârea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке