Selectați pagina

PÎNGĂRIREA BULGARIEI… Papa se va ruga cu ortodocşii în principala lor catedrală

PÎNGĂRIREA BULGARIEI… Papa se va ruga cu ortodocşii în principala lor catedrală

A fost publicat programul vizitei papale în ţările preponderent ortodoxe ca Bulgaria şi Macedonia de Nord, pentru data de 5-7 mai curent.

În dimineaţa zilei de 5 mai, papa va decola de la Roma pentru a ateriza la ora 10 la Sofia, unde va fi întîlnit de premierul Boyko Borisov. Apoi papa va face o vizită de curtoazie preşedintelui Rumen Radev la reşedinţa sa. Primul său discurs papa şi-l va ţine în faţa oficialilor guvernamentali, a persoanelor publice şi a corpului diplomatic care va fi prezent pe Piaţa Atanas Burov, în faţa palatului prezidenţial.

DUpă aceea şeful catolicilor va vizita Patriarhia Bulgară. În catedrala ortodoxă a Sf. Alexandru Nevskii, papa se va ruga înaintea altarului către sfinţii Chiril şi Metodiu, luminătorii slavilor şi ocrotitorii Europei, după care va citi rugăciunea “Regina Coeli” (Regina Cerului) în faţa mulţimii. Spre seară el va ţine o mesă catolică în faţa Pieţii Cneazului Alexandru. După slujire, papa va ţine o predică.

În seara zilei de 6 mai, papa va zbura din Rakovski spre Sofia, unde va conduce o rugăciune pentru pace, la care vor participa adepţi ai diferitor culturi religioase.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Ecumenism: Bulgaria: Papa se va ruga cu ortodocşii în principala lor catedrală | ortodoxiadreaptacredinta - […] aparatorul.md: A fost publicat programul vizitei papale în ţările preponderent ortodoxe ca Bulgaria şi Macedonia de Nord, pentru data…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *