Selectați pagina

Pîine şi circ. Convertoarele pentru televiziunea digitală terestră, oferite gratuit familiilor defavorizate

Pîine şi circ. Convertoarele pentru televiziunea digitală terestră, oferite gratuit familiilor defavorizate

Familiile beneficiare de ajutor social vor primi gratuit convertoare pentru conectarea la televiziunea digitală terestră. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniştri.

Documentul vine să asigure dreptul de acces la informaţie, în contextul realizării Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră.

Prin urmare, familiile beneficiare de ajutor social pentru luna februarie a anului curent, care dispun de un televizor funcţional care nu recepţionează semnalul digital, urmează să înregistreze, în perioada 1 martie – 5 mai, o cerere în formă scrisă la asistentul social comunitar din localitatea unde îşi au reşedinţa.

Listele solicitanţilor înregistraţi pentru dotare cu convertor vor fi întocmite de către structurile teritoriale de asistenţă socială şi aprobate de către vicepreşedintele raionului/viceprimarul municipiului pe probleme sociale.

Potrivit estimărilor, circa 72 mii de familii defavorizate au primit ajutor social în anul 2016. Astfel, aproximativ 209 mii de persoane care fac parte din aceste familii vor putea beneficia de avantajele oferite de televiziunea digitală terestră după deconectarea televiziunii analogice.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *