Notă: Ca efect advers al acestei petiții ar putea fi închiderea și a barurilor, bisericilor și a altor localuri publice. Sau altfel zis, se aplică principiul „să moară capra vecinului”.

educatia-online

Petitie online pentru anularea de urgenta a prevederilor punctului 6 a Hotararii nr. 47 a Comisiei Nationale Extraordinare de Sanatate Publica. Parintii cer ca procesul de invatamant sa se desfasoare in clase.

„Mentionam, ca in timp ce dvs inchideti scolile, vital necesare pentru a asigura un proces educational eficient si calitativ, raman deschise localurile de alimentatie publica, barurile, bisericile, pietele si alte locuri publice, iar transportul public e plin de persoane cu virsta peste 60 ani, care si reprezinta principala categorie de risc in pandemia de COVID-19.

Va reamintim, ca calitatea procesului educational a avut de suferit mult de la inceputul pandemiei, atat din cauza desfasurarii procesului educational la distanta o buna parte a acestei perioade pentru multi elevi, imposibilitatea parintilor de a asista sau deseori chiar si a inlocui procesul de invatare la distanta, micsorarea duratei lectiilor, etc.

Iar autoritatile Republicii Moldova, timp de un an pandemic, nu au intreprins nimic pentru a asigura conditii pentru realizarea unui proces calitativ si accesibil de invatamant la distanta:

– Elevii nu au fost asigurati cu echipamente, care le permit accesul calitativ la invatamintul online, aceste cheltuieli fiind considerabile sau chiar imposibile pentru un numar considerabil de familii;

– Profesorii au fost asigurati doar partial cu tehnica de calcul pentru a putea organiza invatamantul la distanta;

– Parintii nu beneficiaza de conditii de munca adaptate la realitatile pandemice si realizarea procesului educational la distanta (munca la distanta, regim flexibil, etc.)”, se arata in textul documentului.

Potrivit hotararii CNESP, institutiile de invatamant primar, gimnazial, liceal, extrascolar, profesional tehnic si superior, in institutiile publice si private vor desfasura procesul de studii in regim online. Olimpiadele scolare nu vor mai putea fi organizate cu prezenta fizica a persoanelor.

Petiţia poate fi semnată mai jos: https://www.petitieonline.com/nu_invmantului_la_distan