Selectați pagina

Peste 1,3 milioane de oameni din R. Moldova nu doresc să muncească acasă. Iată motivele

Peste 1,3 milioane  de oameni din R. Moldova nu doresc să muncească acasă. Iată motivele
Peste 1,3 milioane de oameni din R. Moldova NU doresc să MUNCEASCĂ acasă: Iată motivele

În R. Moldova există peste 1,329 de persoane care nu vor să muncească, având fiecare motivația sa.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), mai mult de jumătate de milion sau 526,2 mii de persoane sunt cele care fie pleacă sezonier la muncă peste hotare, fie lucrează permanent în afara R. Moldova. Aceștia reprezintă 31,5% din numărul total al persoanelor care nu vor să lucreze în republică, fiind n continuă creștere de la an la an. De exemplu, în anul 2008, acest indicator avea valoarea de 22,1%.

O altă categorie de persoane care nu lucrează acasă sunt pensionarii – peste 596 de mii de persoane. Peste 252,3 mii de oameni nu vor să lucreze pentru că învață.

Persoane care nu doresc să lucreze pentru un venit deoarece îngrijesc de familie constituie 214,9 mii, mai arată datele BNS.

Sunt și persoane descurajate în a-şi mai găsi un loc de muncă în R. Moldova – 6,8 mii de persoane.

BNS susține că, în trimestrul doi al anului curent, în R. Moldova erau 45,7 mii de șomeri. În aceeași perioadă, populația ocupată, adică oamenii care au un loc de muncă, a constituit puțin peste 1,2 milioane de oameni. Peste jumătate dintre persoanele cu vârstă aptă de muncă din R. Moldova nu au un serviciu, situația fiind mult mai gravă în sate.

Sursa: ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке