Selectați pagina

Pervertirea dragostei umane: oamenii avortează propriii copii, ca mai apoi să crească câini, pisici sau păsări

Pervertirea dragostei umane: oamenii avortează propriii copii, ca mai apoi să crească câini, pisici sau păsări

Nota redacţiei: Oamenii de azi se îngrijesc mai mult de animale şi de păsări, îşi fac chiar un hobby din asta, iar propriii lor copii îi avortează. Iar dacă nu le dă Dumnezeu copii, nu înfiază un copil din orfelinat, ci înfiază … câini sau pisici, îşi fac din ei idoli şi le acordă atenţie şi – i cresc cu atâta grijă – mai ceva ca pe nişte copii. De ce se întâmplă asta? …

Oare acest fapt nu arată că s – a pervertit sentimentul firesc uman? Oamenii ignoră cu bună ştiinţă legea dumnezeiască, ei nici nu vor să ştie de cele zece porunci dumnezeieşti, ci coboară la un nivel subuman, animal, josnic, imoral. De ce omul iubeşte o făptură necuvântătoare mai mult decât pe Dumnezeu şi pe semenul său, care este chipul lui Dumnezeu? De ce oamenii adoptă legi anticreştine, antiumane? Pentru că el – însuşi, omul, a devenit astfel. Şi – a uitat originea sfântă, dumnezeiască, şi – a uitat scopul măreţ de a deveni chip şi asemănare a lui Dumnezeu, Care l – a creat.
Oameni! Creştini! Treziţi – vă! Lumea asta merge spre distugere, condusă de stăpânitorul ei şi pierzătorul ei. Nu vă pierdeţi, deci, sufletele, încurcâdu-vă în afecţiuni false, pătimaşe. Ci staţi tari în credinţă, împlinind Voia lui Dumnezeu, care este ca voi să fiţi acolo unde El este, în rai.

Iubirea exagerata fata de animale

Animalul a ajuns pentru unii dintre noi sa inlocuiasca prietenii sau chiar rudele. Intalnesti persoane care vorbesc despre caini ca fiind copilul lor. Am ramas uimit cand cineva mi-a spus “hai sa-ti arat baiatul meu” si in loc de o fiinta umana, mi-a fost dat sa vad un caine.

Observ ca e la moda terapia cu ajutorul animalelor. Pentru probleme cardiace ai nevoie de un papagal, deprimarea poate fi inlaturata cu ajutorul pisicilor, etc. Nu ar fi exclus ca in cativa ani sa intalnim medici care sa ne prescrie nu doar medicamente, ci si animale de companie.

Si pentru ca mai toata lumea are un caine sau o pisica, s-a trecut la un alt registru: animale exotice: scorpioni, porcusori de Guineea, serpi, iguana, etc. In curand vor aparea si ele in fotografii ca facand parte din familie.

Prospera frizeriile canine. Afli ca nu e vorba de un simplu tuns, ci ca are nevoie de o anumita coafura. Iar in unele frizerii este nevoie de programare.

Nu se mai tine seama de vecini. Unora nu li se pare nefiresc ca un caine sa latre la ora trei dimineata. Si pentru cateva minute bune. Nu avem dreptul sa ne ridicam impotriva acestora, pentru ca suntem catalogati drept “neadaptati”. Asa ca trebuie sa ne resemnam si sa ascultam in voie “glasul” de bucurie sau de durere al cainelui. Rezultatul este cutremurator: stapanul prefera sa nu mai vorbeasca cu vecinii, dar sa nu-i ingradeasca “libertatea” cainelui. In astfel de situatii, animalul este mai presus de om.

Pe zi ce trece intalnesti din ce in ce mai multe persoane care nu mai vorbesc de rude sau de prieteni, ci de aventurile fapturilor canine. Sau persoane care cheltuiesc foarte mult pentru hrana animalelor lipsite de stapani.

Unele animale au ajuns sa aiba si pagina personala pe Facebook. Am auzit ca exista un catel din rasa pomeranian, cu numele Boo, care are peste un million de fani. Daca iti doresti si tu unul la fel, trebuie sa platesti in jur de 2.000 de euro.

Nu mai stim ce este important si ce nu. Vedem din ce in ce mai multi tineri care refuza sa aiba un copil, dar isi doresc arzator un animal.

Nu sunt impotriva animalelor , dar trebuie sa intelegem ca oricat de frumoase si inteligente ar fi, ele nu pot suplini o fiinta umana.
( Adrian Cocoşilă)

Omul a ajuns valoreze mai puţin decât un câine sau un vrej

Auzim tot mai des prin ţările Uniunii Europene de drepturile animalelor (n.n. în Elveţia se pune problema daca animalele domestice au dreptul sau nu la un avocat!) . Şi e un lucru bun, pentru că omul, căruia i-au fost încredinţate animalele spre a se folosi de ele, dar şi a le îngriji ca un părinte, abuzează adesea de calitatea sa de „stăpân”. Pornind de la o premisă bună, ajungem însă parcă tot mai des să iubim mai mult animalele decât oamenii. Nenumărate familii cresc în locuinţele lor animale domestice, cu o alimentaţie şi îngrijire de invidiat pentru mulţi săraci, dar dacă e vorba de a creşte un copil găsesc multe motive pentru a nu o face. Nenumărate doamne retrase la pensie îşi iubesc la nebunie animăluţele de apartament, dar când e vorba de a avea puţină înţelegere şi acceptare pentru un vecin, sursa de iubire seacă instantaneu. Poate că nu ar trebui să ne mire aceste tendinţe de depreciere galopantă a omului, din moment ce şi mai marii lumii desconsideră tot mai mult persoana umană, lucru foarte vizibil din războaie, industrializare şi poluare sau chimicalizarea alimentelor. Despre această devalorizare tot mai accentuată a persoanei umane ne-a vorbit acum multă vreme şi Cuviosul Paisie Aghioritul (în anii 1990).

(Din ’’Apostolat în Ţara Făgăraşului’’).

În vremea noastră, omul valorează mai puţin decât un câine

Cuviosul Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiţi părinţi care au vieţuit la Sfântul Munte Athos. A fost un foarte bun cunoscător al problemelor lumii contemporane, de-a lungul timpului sfaturile sale înţelepte fiind căutate de nenumăraţi oameni care i-au cerut ajutorul.

Programarea copiilor
De multe ori, destule perechi de soţi îmi destăinuiesc neliniştea lor cu privire la naşterea de prunci şi îmi cer părerea. Unele perechi se gândesc să facă doi-trei copii, iar altele doresc să dobândească mai mulţi. Însă ceea ce îi va ajuta cel mai mult este să lase lui Dumnezeu acest subiect al naşterii de prunci. Să-şi încredinţeze viaţa lor Proniei dumnezeieşti şi să nu-şi facă programele lor. Trebuie să creadă că Dumnezeu, Care se îngrijeşte de păsările cerului, cu atât mai mult se va îngriji de proprii lor copii. Era un marinar care s-a căsătorit la vârsta de 28 de ani. Sărac şi el, săracă şi fata pe care a luat-o, au închiriat un subsol în care să locuiască. Tânăra a găsit ceva de lucru şi trăiau foarte cumpătat. Închipuiţi-vă, drept masă aveau o ladă de fructe. După aceea au dobândit şi copii şi făceau mari economii ca să-i crească. Şi cu toate acestea, încet-încet s-au căpătuit.

Nu creştem copii, dar creştem animale

Unii încearcă mai întâi să le aranjeze pe toate celelalte şi după aceea se gândesc la copii. Nu-L pun la socoteală deloc pe Dumnezeu. Alţii spun: “Astăzi viaţa este grea. Ajunge un copil, cu toate că şi pe acesta îl creşti cu destulă greutate”, şi nu mai fac alţi copii. Aceştia nu-şi dau seama cât de mult păcătuiesc cu această concepţie a lor, pentru că nu-şi pun nădejdea în Dumnezeu. Dumnezeu este milostiv şi de îndată ce va vedea că nu mai pot face faţă, nu le va mai dărui alţi copii. Mulţi se căsătoresc, dar nu se gândesc că scopul căsătoriei este să facă copii şi să-i educe creştineşte. Nu vor copii mulţi, ca să nu aibă necazuri, dar au în apartamentele lor câini, pisici…
Mi-au spus unii că acum (1990) în America, unii oameni ţin în casele lor în loc de câini, un fel de purceluşi, care sunt foarte scumpi şi nu cresc repede. Au fost făcuţi în aşa fel, încât să-i poată ţine în apartamentele lor. Nu vor să aibă copii, pentru că le vine greu să-i spele etc., dar să spele porci, nu. Câinele cel puţin este şi paznic. Dar ca să ţii porci în casă… Înfricoşător! În Australia am văzut azile pentru câini, pisici…, chiar şi cimitir pentru animale. Oamenii, aşa cum progresează, vor creşte şoareci şi vor face conserve din ei pentru a hrăni pisicile, şi vor creşte iepuri pentru a hrăni câinii, în timp ce atâţia oameni mor de foame. Şi ca să vezi, dacă omoară cineva un câine, se poate să plătească mai mult decât dacă ar omorî un om. Depinde, fireşte, şi al cui este câinele… Unde am ajuns?! În vremea noastră omul valorează mai puţin decât un câine. (…)


Respectarea poruncilor aduce harul


Pentru mulţi care trăiesc lumeşte, astăzi familia nu mai are sens. De aceea tinerii fie nu se căsătoresc, fie se căsătoresc dar nu fac copii, fie îşi omoară copiii prin avorturi, şi astfel ei singuri îşi stârpesc neamul lor. Adică ei singuri se distrug, nu îi distruge Dumnezeu. În timp ce oamenii credincioşi, care ţin poruncile lui Dumnezeu, primesc harul dumnezeiesc, pentru că Dumnezeu este obligat oarecum să-i ajute în aceşti ani grei prin care trecem. Şi vedem creştini familişti, aducând la viaţă pe toţi copiii dăruiţi de Dumnezeu, şi crescându-i în frica Lui. Iar toţi aceşti copii sunt echilibraţi, bucuroşi, şi sporesc în toate, având asupra lor binecuvântarea lui Dumnezeu.

Cuviosul Paisie Aghioritul – Viaţa de familie

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

29 Comentarii

 1. adriana

  rusine voua, decat oameni ca voi care sug banii oamenilor in ideea unui Dumnezeu care iubeste oamenii mai mult decat animalele, mai bine animale, mai bine fac avort decat sa am un copil in lumea asta de kkt

  Răspuns
  • Lavinia

   De acord cu tine, Adriana. Nici eu nu puteam sa raspund mai bine.

  • marele Păcătos

   Dacă te consideri coaptă la minte şi nu arunci cuvinte în aer, priveşte asta: http://www.youtube.com/watch?v=_J6aEfAiHYs

   şi ascultă atent de ce au intat în ele.

   “nimic nu se pierde”, adică pentru orice faptă vom purta răspundere.

   referitor la bani, la cine te referi?

   tu la medic să-ţi facă operaţie mergi, îi spui lui, medicule, spune-mi dacă eşti bogat, mie nu-mi trebuie ajutorul tău? da!?
   sau Preoţii trebuie să fie duhuri semi-transparente?

   să nu crezi că ai inventat ceva nou, de ce omul moare? pentru că nu Crede în Dumnezeu, a cel ce Crede – acela Viaţă Veşnică are!

  • irina

   adriana adriana……faptura a lui Dumnezeu…..trezestete si scoala-te din mocirla…si cauta-ti un duhovnic sa te lumineze!!!

  • Nelu

   Nu poti sa-i pui pe toti oamenii in aceeasi balanta, Adriana. Poate ai intalnit oameni care-si zic ca-s oamenii lui Dumnezeu, dar te-au dezamagit. Nu-i padure fara uscaturi… Dar daca declari in public ca faci avort si ca preferi mai bine animalele decat oamenii, e cel putin straniu… Cine te impiedica sa-ti alegi prietenii care-ti plac (adica nu din cei ce cred in Dumnezeu, din cat inteleg)? Si lumea asta nu e asa cum o numesti … atat de vulgar. Fiecare vede din unghiul sau (mai deschis sau mai inchis). Si fiecare vorbeste din prisosul inimii sale.

  • Magda

   Articolul e bun, insa atunci cand cineva ridica piatra si pune etichete, nu-l regasesc pe Dumnezeu. Nu stiu cum se face, dar unii nu pierd deloc ocazia sa se creada mai buni, mai crestini si mai iluminati decat altii. Toti oamenii au rostul lor. Toate fiintele vii au rostul lor. Tot ce facem facem pentru Dumnezeu. Si tot ce nu facem facem tot pentru Dumnezeu.
   Sa vorbim mai degraba despre cei care fac rau altora, decat despre cei care nu fac rau nimanui. Daca calugarii tibetani nu calca ramele, nu distrug nici o fiinta vie si nu cresc copii, inseamna ca sunt ……? Cum sunt? Eticheta va rog!

 2. marele Păcătos

  Sfântul Arsenie Papacioc zice clar, nu mănânci că e dulce, ci mănânci ca să nu mori de foame, dar că mai e şi dulce e o consecinţă.

  A cine face avort este vinovat de păcat de ucidere. Şi mai mult şi grozav ca atât, dacă omori un ucigaş sau un bătrân – e mare păcat, dar dacă omori un prunc care încă n-a văzul lumina lumii, la copii până la 7 ani sufletul este angelic, de aceea şi se socoate că omori un Înger (la figurat, adică sufleteşte, comparativ), dar şi mai straşnic este că nu omori un Înger, ci însuşi Chipul şi Asemănarea Lui DUMNEZEU care a creat totul şi toate!
  şi omului i-a promis viaţă veşnică, dacă va Crede.

  În sens, nu Crede cel ce ştie dar nu face, ci cel ce face acela Crede.

  Că nu să zici înseamnă a ajunge, ci să mergi înseamnă să ajungi!

  Pentru pocăinţă, este o pravilă a Sfintei Antonia pentru avort, şi miluieşte Domnul şi îi Botează Ioan Botezătorul în Ceruri. Nu este aşa ceva în Sfintele Canoane, dar este o milostivire a Domnului, pentru că s-a înmulţit fărădelegea şi omul a devenit mai neputincios.

  Răspuns
  • Rita

   Ceea ce spune Părintele Paisie Aghioritul şi celălalt autor în acest articol despre dragostea neîndreptăţită a oamenilor faţă de făpturi necuvântătoare este perfect adevărat, real şi nu poate fi contestat de nimeni.

   Păcat că unii tineri de azi şi-au satanizat minţile şi se distrug pe ei-înşişi în primul rând, dar mai mult decât atât, aruncă cu mizeria din sufletul lor în alţii, dând vina pe cineva pentru tot răul care îl văd ei…

   Toţi sataniştii şi duşmanii Ortodoxiei sunt de vină nu doar pentru răul lor, dar şi pentru că îl propagă în jur.

   Dumnezeu să-i întărească pe creştinii ortodocşi în mărturisirea adevărului şi în promovarea valorilor morale şi sănătoase!

 3. sceptik

  APARATORUL, va multumesc pentru articol, este foarte bun, mai ales pentru tinerii căsătoriti, dar si pentru traitorii societatii noastre moderne.

  Răspuns
 4. UN PARINTE RESPONSABIL

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=461019773989547&set=a.147363892021805.32382.120991581325703&type=1&theater

  Si adoptati un animal, ca n-are nici o vina. Nu va inmultiti ca animalele si pe urma cereti ajutor social. Asumati-va actele. Este normal sa iubim animalele, ele iti impartasesc dragostea, nu-ti inseala increderea, precum oamenii. Dumnezeu nu va iubeste mai mult pe voi, cei ce va credeti alesi, e doar parerea voastra. Dumnezeu ii iubeste pe toti, de aceea pe arca au fost toate speciile, nu numai voi. Credeti ca trebuia sa va salveze doar pe voi , ca sa va inmultiti si sa populati cu creiere spalate? Oamenii sunt pacatosi. Animalele sunt pure. ele au si traiesc dupa legi lasate de Dumnezeu, pe care, oricat va veti chinui nu le veti intelege. Va depasesc.

  Răspuns
  • Danu

   Daca stiti de arca lui Noe, ar trebui sa stiti si ca in toata Biblia Dumnezeu n-a dat nici o porunca cu privire la iubirea animalelor.

  • Maria

   ”Animalele sunt pure. ele au si traiesc dupa legi lasate de Dumnezeu, pe care, oricat va veti chinui nu le veti intelege. Va depasesc.”
   -Ce vorbiti, domnule?… Sunteţi expert în aşa ceva?

   Nu aveţi dreptate, ”PARINTE RESPONSABIL”, sfintii cunosc si inteleg ”legile” animalelor, dar iata, alde dumneavoastră, nu cunoasteti nici legile oamenilor…

  • octavian

   Inca un argument pentru PARINTELE RESPOSABIL

   http://siluanathonitul.wordpress.com/2011/11/25/dragostea-fata-de-animale/

   Să nu confundăm mila faţă de animale cu dragostea

   Sunt oameni care se alipesc de animale, le mângaie şi le alintă, şi vorbesc cu ele, şi au părăsit dragostea pentru Dumnezeu, şi astfel se pierde dragostea dintre fraţi pentru care Hristos au murit în mari suferinţe. Nu este înţelept a face astfel. Animalului şi dobitocului a-i da mâncare, a nu-l bate – în aceasta stă mila omului faţă de ele; dar a se alipi de ele, a le iubi, a le mângâia şi a le vorbi este semnul neînţelepţiei sufleteşti.

   Sufletul ce a cunoscut pe Domnul stă pururea înaintea Lui în dragoste şi temere – şi, în această stare, cum să iubeşti, să mângâi şi să vorbeşti cu dobitoacele, cu pisicile, cu câinii? Înseamnă că omul a uitat porunca lui Hristos de a iubi pe Dumnezeu din toată inima, din tot sufletul, din tot cugetul.

   Fiarele, dobitoacele şi toate vietăţile sunt ţărână, iar noi nu trebuie să ne alipim mintea de ţărână, ci din toată puterea minţii să iubim pe Domnul, pe Preacinstita Maica Sa, pe Ocrotitorul nostru, pe Sfinţi, să ne cucernicim înaintea lor; ei se roagă pentru noi şi se întristează când nu luăm în seamă porunca lui Dumnezeu.

   Deci iata un sfant mare a scris negru pe alb cum trebuie sa se raporteze crestinul fata de animale. Fara comentarii.

 5. marele Păcătos

  “UN PARINTE RESPONSABIL”

  în Împărăţia Lui Dumnezeu nu v-a nimeri nici un desfrânat, nici un necununat, nici un nepocăit, ci se vor duce acolo unde le este gătit loc diavolului şi îngerilor lui, în focul veşnic.

  Dacă ai avea educaţie acasă, ai cunoaşte că pe primul loc se află Dumnezeu, pe Dânsul suntem datori să-L iubim, cu tot sufletul, cu tot muşchiul şi cu tot cugetul!
  pe al 2-lea loc se află părinţii trupeşti care ne-au născut în chinuri şi ne-au crescut!
  Dumnezeu ne-a creat prin părinţi, şi nu părinţii ne-au creat că aşa au vrut, ci pe fiecare în parte Dumnezeu ne-au creat!
  în al 3-lea rând trebuie să iubim toată făptura Lui Dumnezeu, insectele, păsările, toată fauna şi toată flora!

  Dumnezeu ne spune: “de cuvintele tale te ve-i osândi, şi de cuvintele tale te vei îndrepta”, adică Domnul ne v-a judeca după faptele noastre, şi dacă prima poruncă de la facerea Lumii a fost “creşteţi şi vă înmulţiţi”, iar astăzi oamenii devorează contraceptive ca pe tic-tac şi s-au asemănat cu totul dobitoacelor, numai că nici dobitoacele nu sunt aşa, ele sunt raţionale, dar Sfântul Ioan Gură de Aur îl numeşte pe omul păcătos mai rău ca dracul şi ca toate fiarele, atunci scăpare nu are.
  Şi dacă să se abţină de la toate aceste FĂRĂDELEGI îi este o piatră de poticnire, atunci Dumnezeu nu poate să impună ca să-L iubeşti, iar nu să-I compătimeşti Preasfântului Dumnezeu Iisus Hristos, înseamnă că îL iubeşti, ci doar şi numai atunci când împlineşti poruncile LUI!
  Orice patimă are integrat în ea o boală!
  Şi de ce se mai întreabă omul ajungând la o vârstă anumită, “of Doamne, oare ce am făcut de mi-ai dat această boală?” numai că omul a uitat că toată viaţa a mâncat ca un dobitoc, a băut fără simţ, a fost silit la desfrânare, nimeni nu a scăpat din vedere nebârfit, ş.a.m.d.
  Despre ce să vorbim!
  Ziceţi degeaba că ştiţi cum e corect să ţii comportamentul la atitudine, pe când sufletul vi-l omorâţi, fără să vă daţi seama!

  Nici un om, cu toate aceste păcate nu v-a nimeri la Dumnezeu, dacă nu se va spovedi în cele mai mărunte detalii şi nu va tăia cu toporul duhovnicesc toate aceste rădăcini ieşite din seminţia celui rău ce a sădit aceste uscăciuni în inimile voastre!

  Răspuns
  • marele Păcătos

   cum poate omul să fie înger păzitor? imposibil, fiindcă omul nu este înger.
   aici creştina afirmă precum că, legătura trupească se întrerupe şi mama deja nu este acea biologică, ci acea care s-a rugat după pravila schim.Antonia – nu ştiu ce să gândesc.
   de 3-4 ori menţionează că a făcut 100 de pravili, adică pentru 100 de prunci avortaţi, şi o spune nu prea din smerenie, mai mult ca atât, când faci o faptă eroică – o pui la taină, de alta ce răsplată poţi avea dincolo?

   îmi amintesc cum cineva a tradus şi editat o carte a lui Zlatoust făcând mai multe exemplare pentru vânzare, şi un Sfânt care era egumenul unei mănăstiri pare-mi-se, nu l-a binecuvântat zicând că asta a făcuto din mândrie diavolească, de aceea nici binecuvântare nu va primi.

   fără binecuvântare este periculos.

   dar cel mai important: Măicuţa Domnului personal a spus că nu i-a dat această pravilă schim.Antonia.

   ce să gândească creştinii?

 6. Magda

  Exista oameni care respecta natura si toate fiintele vii deopotriva. Oameni care respecta viata. Oameni echilibrati, puternici, oameni care se hranesc si cu altceva in afara de carnea animalelor=tarana.
  – Sa repeti cu insistenta ca omul e mai presus de animale e o ingamfare. Sa nu incalci cele 10 porunci nu inseamna ca poti sa treci cu vederea cele 7 pacate.
  – Sa spui ca preferi animalele omului, e o tristete. Adriana … viata e un dar, un miracol. Nu conteaza ce spun unii sau altii despre Dumnezeu. Dumnezeu este un geniu creator si nu ne-a facut dupa chipul si asemanarea sa .. prosi! Ne-a facut luminati!
  Ingamfarea celor care cred ca salvarea le vine pe tava, numai pentru ca s-au nascut oameni, ii poate pierde. Trebuie sa iti fie mila de ei, nu sa te pierzi si tu din cauza lor! Sa nu disperi. Respecta planeta, natura si fiecare fiinta vie, pentru ca toate au rostul lor si pentru ca asta inseamna sa respecti cu adevarat viata. In rest … lasa-i pe altii sa macelareasca, batjocoreasca si sa se sature de “tarana” cu care aleg sa se ghiftuiasca la toate sarbatorile. Lasa-i sa sacrifice mieii la marginea drumului si sa-i vanda. Lasa-i sa chinuie porcii 1 an de zile in 2m patrati si sa chiuie beti de bucurie cand i-au macelarit de Craciun. Asa respecta ei viata. Asta sacrifica ei pentru bucuria sufletului=burtii…tarana (vad ca asa scriu unii despre animale, ca sunt tarana! Pai de ce le mancati fratilor?) Vor evolua si ei, intr-o zi. Si atunci vor gandi altfel decat primitiv. Tu mergi mai departe, pe calea ta. Copilul tau va fi mai puternic decat tine. Si un om puternic nu simte nevoia sa se compare obsesiv cu animalele. Le ocroteste si le respecta.

  Răspuns
 7. marele Păcătos

  Frate, dacă consideri că şi la cazul de faţă se referă acea descoperire precum că mikiduţă va face dezbinare între ortodocşi, îţi zic că n-are nici o atribuţie.
  nu o zic din ură sau din mândrie, ci o zic că descoperirea aceasta doar merită precauţie, iar cine are dorinţă, poftim, poate să împlinească măcar şi mii de ori această pravilă cu 150 sau 160 de metanii fiecare dată, nu mai ţin minte detaliile.
  îmi amintesc cum am tradus această pravilă în română, dar le-am şters fiindcă nu se simţea nici har de la dânsa, nici pace, ci doar tulburare şi mândrie.
  numai mikea îl poate sili pe om, dar Domnul ne-a dat voinţă liberă.
  aşa-că, ce cunosc în privinţă la acest subiect – mă împart. să decidă deja fiecare cum v-a proceda 🙂
  Doamne ajută!

  Răspuns
 8. marele Păcătos

  Soră Magda,

  “Toti oamenii au rostul lor. Toate fiintele vii au rostul lor. Tot ce facem facem pentru Dumnezeu. Si tot ce nu facem facem tot pentru Dumnezeu.
  Sa vorbim mai degraba despre cei care fac rau altora, decat despre cei care nu fac rau nimanui. Daca calugarii tibetani nu calca ramele, nu distrug nici o fiinta vie si nu cresc copii, inseamna ca sunt ……? Cum sunt? Eticheta va rog!”

  adevărat că toţi oamenii au rostul lor, însă Hristos Dumnezeu ne spune clar:
  “Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea; şi cel ce nu adună cu Mine risipeşte.” [Luca 11:23]

  budiştii tibetani sunt păgâni, şi respectiv nu-L recunosc pe Cel Răstignit precum că Este Fiul Lui Dumnezeu şi Dumnezeu Desăvârşit, cu asta ei fac slujire nu Lui Dumnezeu şi diavolilor.
  cine a fost buda? un om pe care l-au făcut idol.

  hai să nu vorbim de cei ce fac rău nici bine, ca să nu fim judecători, căci Unul Singur este Judecătorul Drept – Iisus Hristos!
  El va judeca cu Îngerii şi cu Sfinţii pe toţi oamenii şi îngerii căzuţi.

  dar ca să avem folos, trebuie să-L cercetăm pe Dumnezeu, nu unde trăieşte, ci Căile prin care putem ajunge la Dânsul.

  Împlinind Sfintele Porunci şi participând la Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe, doar aşa Domnul ne poate primi.

  referitor la cel ce nu face nimic rău, dar şi nimic bun, avem pilda de la Sf.Matei capitolul 25
  dacă aveţi Bilie Ortodoxă (şi nu sectară) citiţi, în caz că nu aveţi citiţi aici:

  http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=25#26

  Răspuns
 9. marele Păcătos

  Soră Magda,
  ——————-
  “Sa repeti cu insistenta ca omul e mai presus de animale e o ingamfare.”
  ——————-
  nu omul a spus aceasta ci Însuşi Preasfânta Treime Dumnezeul nostru:

  “26.Şi a zis Dumnezeu: “Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”
  27.Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie.
  28.Şi Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: “Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietăţile ce se mişcă pe pământ şi peste tot pământul!””

  vedeţi? Dumnezeu dă omului în stăpânire pe toate, nu pentru că este mare după statură, căci cel mai mare animal este dinosaurul precum ni se spune la cartea Iov capitolul 40 de la al 15-lea verset.

  dar anume omul este cununa făpturilor de pe pământ şi din cer!

  ——————-
  lasa-i pe altii sa se sature de “tarana” cu care aleg sa se ghiftuiasca la toate sarbatorile.
  ——————-

  presupun că sunteţi influienţaţi de orientaţii budişti sau crişnaizi, dar aş vrea una să vă întreb:

  Dumnezeu a făcut pe om pentru peşte sau peştele pentru om?
  şi în caz că nimeriţi cu copiii dvs pe o insulă sălbatică, o să prindeţi peşti ca să-i coaceţi pentru a vă salva copilaşii, sau îi ve-ţi lăsa să moară de foamete?

  e adevărat că omul care se îmbuibă de carne nu mai poate gândi la Dumnezeu, dar nici nu înseamnă că Dumnezeu vrea ca omul să se sinucidă din deznădejde.

  Răspuns
  • Magda

   Presupuneti gresit. Nu sunt influentata nici de budisti nici de …nu stiu ce sunt aceia “crişnaizi”. Nu imi place dezbinarea intre oameni. Nu imi place sa judec la gramada. Nu pot vorbi despre cei care avorteaza copii si apoi, in loc sa infieze, cresc animale pe care le iubesc ca pe propriii lor copii. Pot vorbi despre cazuri concrete, nu despre ceva la modul general. Sunt impotriva unei asemenea abordari. Pot vorbi nu despre ci CU presoana X, care a facut asa. Pot incerca sa ii inteleg durerea sau poate boala.
   EX:Ce drept a avut un om sa jigneasca o batrana care hraneste pisicile? Am vazut si auzit: “Ce faci fa, ai iesit sa iti hranesti copiii?” De unde stie omul acela viata batranei, cati copii a crescut si cati nu? De ce o judeca? De ce o jigneste? De ce se crede mai bun decat ea? De ce crede ca lucrarea sa e mai buna decat lucrarea ei? Nici nu o cunoaste. Nici nu cauta sa o cunoasca. Aici nu e vorba de religie, e vorba de bine si rau.

   Ma intristeaza strigatul Adrianei, dar e un strigat caruia i se poate raspunde cu sufletul si nu cum a raspuns cineva: “esti in mocirla!”. Asa raspunde un om bun? Asa raspunde un om luminat? “Du-te si cauta-ti un duhovnic!” Nu, in felul asta nu a ajutat-o cu nimic, a indepartat-o. A scarbit-o si mai mult.

   Nu vorbe murdare. Nu acuzatii. Nu etichete injositoare. Nu ingamfare. Nu citate. Nu pareri insuficient sustinute. Vreau oameni care vorbesc cu sufletul ca sa fie intelesi cu sufletul. Un om bun lumineaza si fara sa deschida gura. Un om bun schimba aerul din jurul tau cand trece pe langa tine. Vreau oameni buni.

 10. marele Păcătos

  şi încă:

  Leviticul
  “1.În vremea aceea a grăit Domnul cu Moise şi cu Aaron şi a zis:
  2.”Grăiţi fiilor lui Israel şi le ziceţi: Iată animalele pe care le puteţi mânca din toate dobitoacele de pe pământ:”

  Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
  25.Mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebaţi nimic pentru cugetul vostru.
  26.Căci “al Domnului este pământul şi plinirea lui”.

  Răspuns
 11. marele Păcătos

  Magda
  “Aici nu e vorba de religie, e vorba de bine si rau.”
  ————————-

  omul acela a intrat pe sait cu tematică Creştin-Ortodoxă, şi ne numeşte nebuni pe noi că dăm milostenii Lui Dumnezeu, şi nu preoţilor, pentru ca Dumnezeu să ne ierte greşalele, banii la rândul lor dobândindu-i prin osteneli şi sudori.
  şi zice că e mai bine să omoare copiii decât să-i lase să se nască – de ce aşa? fiindcă părinţii n-au învăţat-o să iubească cu adevărat, şi a devenit un om trupesc caruia îi place plăcerea cărnii, pe când Dragostea adevărată nu înseamnă plăcerea animalică făcută din egoism, ci jertfa de sine pentru persoana iubită (şi nu numai iubită, dar şi pentru toţi).
  ————————-

  nu cum a raspuns cineva: “esti in mocirla!”. Asa raspunde un om bun? Asa raspunde un om luminat? “Du-te si cauta-ti un duhovnic!” Nu, in felul asta nu a ajutat-o cu nimic, a indepartat-o. A scarbit-o si mai mult.
  ————————-

  e adevărat că fiecare cuvânt trebuie să fie cântărit şi spus cuviincios, dar sora i-a spus pe drept, care este mijlocul de îndreptare spre salvarea sufletului.
  Problema nu se pune că cuiva i se permite să judece cum vrea iar altul tace şi dă sfaturi – nu. Problema se pune diferit, şi anume, omul trebuie să-şi pună întrebarea de bază în această viaţă: “Pentru ce eu trăiesc!?”
  Şi când îşi va pune aşa verdict omului trupesc, adică sieşi, atunci numai Domnul cu cea mai insistentă uşurinţă îl va lumina şi-i va descoperi tainele mântuirii din această lume de păcat.

  Răspuns
 12. animal lover

  Un caine din Siberia, Masha, a reusit sa impresioneze intreaga Rusie, dupa ce stapanul sau a murit la spital, dar el a continuat sa vina, zi de zi, timp de un an, sa-l astepte in fata cladirii.Cam asta inseamna dragostea!Din pacate oamenii nu au o asemenea dragoste.

  Răspuns
  • Ala

   Un film bazat pe un caz real este “Hatico”. Priviti varianta japoneza. Mie mai tare mi-a placut. Acolo se vede aceasta dragoste de care zice animal lover, dar, draga animal lover a nu se confunda o prietenie fireasca si a nu se idolatriza pana a-ti neglija familia. Eu vad cum stau babute machiate si drese cu catalusi care ii tin in captivitate absolut nefireasca, ii plimba la coafor, si alte servicii extrem de scumpe, cand ar putea sa foloseasca aceste resurse si aceasta dragoste pentru nepotii sau chiar vecinii sai.
   Prietenia pentru animale este una, dar idolatria animalelor este alta. A nu se confunda una cu cealalta. Nimeni nu indeamna aici sa ne batem cainii sau sa exploatam animalele, ci totul trebuie sa fie cu dreapta masura. Problema este foarte corect pusa: Ce facem? ne avortam copiii si ne luam catelusi pentru a ne suplini nevoile noastre de dragoste?
   Daca dta nu poti vedea dragostea celor care se jertfesc pentru a creste 9 copii, si ai vazut doar dragostea lui Masha, ma rog e problema ta, dar a zice ca dragostea animalelor este mai mare decat capacitatea umana de a iubire, cred ca ai o serioasa problema de perceptie si intelegere a dragostei.

 13. modesty and respect

  Cred ca am dreptul sa ma exprim intr o lume libera fara sa fiu etichetat si jignit .Romanii au mari lacune in educatie,in iubire si mari lacune in a respecta ceea ce spune celalalt.Nu ma intereseaza ceea ce cred unii si altii ,dar sunt responsabil sa fac bine in lumea asta.Restul e doar o problema de perceptie….distorsionata

  Răspuns
 14. modesty and respect

  Cred ca am dreptul sa ma exprim intr o lume libera fara sa fiu etichetat si jignit .Romanii au mari lacune in educatie,in iubire si mari lacune in a respecta ceea ce spune celalalt.Nu ma intereseaza ceea ce cred unii si altii ,dar sunt responsabil sa fac bine in lumea asta.Restul e doar o problema de perceptie….distorsionata

  Răspuns
 15. Ala

  E discutabila chestia cu “lumea libera”, chiar e foarte discutabila, si asta nu tine doar de perceptie. Nu ai fost etichetat ci ti s-a aratat ca ai o problema. Tu ai facut o generalizare grava absolutista cu privire la toti oamenii, precum ca ei nu ar avea capacitatea de iubire pe care o au animalele, ceea ce ar trebui sa iti dea serios de gandit. Aceasta generalizare este o prejudecata, si chiar voi cei cu corectitudinea politica acuzati in stanga si in dreapta pe ceilalti de prejudecati. Revenind la afirmatia ta, chiar asa este? Tu personal nu esti in stare sa iubesti si sa fii fidel ca acel caine, sau ipotetic vorbind nu ai fi in stare de asa ceva? Daca asa este in cazul tau, asta nu inseamna ca nu sunt oameni in lumea asta care nu sunt capabili de asa ceva. Cel putin ar trebui sa educam asta si sa tindem catre o dragoste umana superioara, ca sa nu ajungem de rasul/plansul “cainilor”.
  E bravo cainele acela si desigur e un foarte bun exemplu, dar generalizarile de judecata nu isi au locul. Fiecare sa raspunda pentru sine.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.