Selectați pagina

Persoanele fizice vor putea direcţiona 2% din impozitul pe venit ONG- urilor

Persoanele fizice vor putea direcţiona 2% din impozitul pe venit ONG- urilor

baniCu începere din 1 ianuarie a anului fiscal următor, contribuabilii care sunt persoane fizice, nu desfăşoară activitate antreprenorială şi nu au datorii pentru perioadele fiscale anterioare, vor putea direcţiona până la 2% din impozitul pe venit, datorat bugetului de stat, pentru finanţarea activităților ONG-urilor, transmite IPN cu referire la o iniţiativă legislativă a unui grup de deputaţi, susţinută de Guvern în şedinţa de miercuri, 20 aprilie 2016.

Beneficiarii acestui tip de donaţie sunt organizaţiile necomerciale, cultele religioase şi părţile componente ale acestora. Lista urmează a fi stabilită anual de Ministerul Justiţiei şi publicată până la 31 decembrie.

Mecanismul de aplicare a prevederii respective, precum şi controlul utilizării acestor sume se stabilește de Guvern. Practici similare există în mai multe ţări europene. Contribuabilii din România şi Bulgaria, de exemplu, alocă pentru susţinerea organizaţiilor necomerciale acelaşi cuantum procentual din impozitul pe venit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке