Pericolul despre care nu știu 90% dintre părinți

După această întâmplare o femeie din Scoția vrea să își facă peste tot cazul cât mai cunoscut. Într-o zi ea și soțul ei au petrecut mai multe ore prin oraș, cu mașina, alături de fetița lor. Atunci când ei ieșeau la cumpărături o scoteau pe cea mică din scaunul pentru mașină.

Pentru că era aglomerație în trafic, drumul spre casă a fost mai lung, dar tinerii părinți nu au crezut că trebuie să își facă griji din această cauză. Abia când au ajuns acasă mama a fost cea care a observat că fetița avea buzele vinete și că îi curgea din gură un fel de spumă.

Au mers de urgență la spital. Părinții erau aproape siguri că cea mică nu va rezista pe drum chiar dacă locuiau la doar 10 minute de spital. Din fericire medicii au reușit să o salveze pe fetiță.

Cu această ocazie părinții au aflat și că un copil nu trebuie lăsat mai mult de o oră în mașină pe scaun, indiferent de cât de ergonomic nu ar fi acesta. Dacă bebelușii stau mai mult de o oră imobilizați în scaun ei riscă să nu li se mai oxigeneze creierul.

Celor doi părinți nu le-a venit să creadă că un asemenea lucru banal poate avea urmări atât de grave. Totuși, după acel episod, ei au avut grijă la acest aspect și așa i-au sfătuit și pe alți părinți să facă – să nu își țină copiii mici pentru prea mult timp în mașină.

Articol relatat de blog-ul anamariavasile.com