Morcovul este delicios consumat ca atare, în salate, sau sub formă de suc. Există de asemenea numeroase reţete de sucuri naturale ce includ morcovul, indicate pentru a ne menţine o stare de sănătate optimă, sau pentru prevenirea şi tratarea a numeroase afecţiuni.

morcov cu miere

Pentru o imunitate puternică – Morcov cu miere la borcan!

Astăzi vă prezentăm un preparat simplu pe bază de morcovi şi lămâie, care are efecte puternice de stimulare a imunităţii.

Ingrediente
• ½ kg de morcov
• ½ kg de lămâi
• miere polifloră

Preparare
Morcovul se curăță de coajă și se rade pe răzătoarea mică. Răzătura se pune într-un borcan de sticlă mare, împreună cu lămâia tocată mărunt. Se toarnă mierea deasupra, până la gura borcanului. Morcovul și lămâia este necesar să fie bine acoperite cu miere, pentru a se macera. Borcanul se închide ermetic și se pune la frigider. Se lasă 10 zile la macerat, apoi amestecul se poate consuma sub formă de tratament.

Administrare
Se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mese. Pe perioada tratamentului este contraindicat consumul de alcool.

Efecte
Datorită carotenoizilor prezenţi din belşug în morcovi şi a vitaminei C din lămâie, sistemul imunitar este puternic stimulat, ajutându-ne să luptăm împotriva infecţiilor.

În plus, acest preparat pe bază de morcovi este de ajutor pentru a ne menţine sănătatea inimii, îmbunătăţeşte sănătatea creierului şi pe cea digestivă.

Trupul nostru transformă beta-carotenul din morcovi în Vitamina A, un antioxidant extrem de important pentru sănătatea vederii. Morcovii pot preveni cataracta, degenerescența maculară și orbirea de noapte (incapacitatea ochilor de a se adapta la întuneric). O variantă mai simplă și practică de a ne îmbunătăți vederea este să bem zilnic câte 1 pahar de suc de morcov cu 2 lingurițe de miere, sau să mâncăm 1 morcov ras amestecat cu miere.