Parintele profesor Dumitru Staniloae a fost intrebat de un tanar: „Parinte profesor, ce parere aveti despre Reincarnare?” Si dansul, i-a spus asa: „Prostie mai mare ca asta, n-am auzit in viata mea, fiindca, scrie foarte clar in Biblie: „Si ca pulberea (adica, trupul) sa se intoarca in pamant cum a fost, IAR SUFLETUL LA DUMNEZEU CARE L-A DAT” (Ecclesiast 12:7). 

Asadar, dupa moartea noastra, sufletul nu se reincarneaza, ci, se intoarce la Dumnezeu care L-a dat. Daca noi, ne-am elibera de pacate prin Reincarnari succesive, atunci, ce rost ar mai avea sa mergem sa ne spovedim? Ce rost mai avea sa se jertfeasca, Iisus Hristos pe Sfanta Cruce si sa patimeasca ca nimeni altcineva, pentru a ISPASI PACATELE INTREGULUI NEAM OMENESC??? 

Pentru noi crestinii ortodocsi, nu exista Reincarnare (Reincarnarea fiind o invatatura budista, de la indieni), fiindca, DUPA MOARTE VINE JUDECATA PARTICULARA (Luca 16:19-31), iar la sfarsitul lumii, va veni INFRICOSATA JUDECATA (Matei 25:31-46).

 In timp ce GURU (mentorul mincinos spiritual) de la indieni se adreseaza cu formula: „Stimate suflete reincarnate!”, PREOTUL CRESTIN ORTODOX, asa se adreseaza: „Iubiti credinciosi!” 

In prima Sa predica, Iisus Hristos, ne indemna asa: „Pocaiti-va, ca s-a apropiat Imparatia cerurilor” (Matei 4:17). Si tot El spune le celor 10 leprosi (valabil si pentru noi): „Duceti-va si va aratati preoților” (Luca 17:14). CINE ARE MINTE SA IA AMINTE! Amin si Aliluia!