De dimineață devreme, când încă orașul este pustiu, zeci de pensionari au format rând și așteaptă pentru a putea să-și cumpere o pâine socială, care costă trei lei. Unii așteaptă ore întregi până la deschiderea magazinului, informează tv8.md

in rand pentru a cumpara paine sociala

Pentru a cumpăra o pâine socială, zeci de bătrâni sunt nevoiți să stea în rând cu noaptea-n cap: „Nu trăim, noi supraviețuim”

„Mi-au dat așa o pensie că trebuie să mă trezesc dimineața și să merg unde este mai ieftin. M-am trezit la cinci dimineață. Am 86 de ani”, spune o bătrână.

Un bărbat, care la fel stătea în rând pentru a cumpăra o pâine socială, spune că a venit la magazin de la ora 5:50. „Câteodată se întâmplă că nu ajunge pâine. Vin câte 20. Ne strâng de gât, vor să scape de pensionari”, povestește bărbatul, care a adăugat că alte magazine au fost închise.

„Noi nu trăim, noi supraviețuim”, spune o femei, care aștepta să cumpere o pâine la un preț mai accesibil.

Pensionarii mai spun că de cele mai mai multe ori sunt nevoiți să aleagă – sau să achiziționeze o mască sau să cumpere o pâine. „Masca trebuie de folosit, dar pâine e pe primul loc”, spune un alt pensionar.

„Încearcă acum să cumperi o mască acum. Bine că am o mască mai veche”, a spus o pensionară.