aegisO divizie de la Pentagon a reuşit, ajutată de două organizaţii, să creeze o tehnologie care permite producerea de electronice care pot dispărea, potrivit Mashable.

Agenţia de Cercetare avansată pentru Apărare (DARPA ) a lansat un program în ianuarie anul trecut, numit „Resurse programabile care dispar”, pentru a crea electronice biodegradabile care se autodistrug după ce le este dată comanda.

Săptămâna trecută, compania SRI International, o organizaţie de cercetare, a primit un contract guvernamental de 4,7 milioane de dolari pentru a ajuta DARPA. Cele două instituţii vor lucra cu Honeywell, o companie de producţie.

Soldaţii din SUA sunt dotaţi cu echipamente mobile (de la ochelari la tablete şi radiouri) care pot fi pierdute uşor pe câmpul de luptă, iar pentru a minimiza riscul pierderii de informaţii, Departamentul de Apărare din SUA vrea să producă electronice care se autodistrug.

Organizaţia plănuieşte să construiască prima baterie din silicon care să poată dispărea, dar data apariţiei este încă necunoscută.

Sursa: zf.ro/