Selectați pagina

Pentagonul a introdus insecte, inclusiv căpușe, într-un program secret pentru apărare

Pentagonul a introdus insecte, inclusiv căpușe, într-un program secret pentru apărare

Congresul american a susținut un amendament la bugetul american pentru apărare din 2020, care ar putea forța o investigație în privința afirmațiilor potrivit cărora Pentagonul a introdus insecte, inclusiv căpușe, într-un program secret, scrie flux24.ro

Republicanul  Christopher Smith (R-New Jersey), co-președinte al unei comisiii, a pus public mai multe întrebări despre presupusul program de “bio weaponizare” și despre posibilele efecte secundare, inclusiv despre eventuala răspândire a bacteriilor infectate.

Americanii au dreptul să știe dacă toate acestea sunt adevărate”, a spus Smith într-un comunicat de presă.

Au făcut aceste experimente din cauza de bolii Lyme și a altor boli cauzate de căpușe, pentru a tranforma boala și a o răspândi?

Cine a comandat experimentele?

Au fost eliberate căpușe modificate în natură ?”

Modificarea versiunii bugetare a Parlamentului privind apărarea pentru 2020 ar impune Departamentului Apărarii să explice dacă într-adevăr armata americană a făcut experimente pe căpușe și alte insecte, între anii 1950 și 1975.

Dacă se dovedește a fi adevărat, inspectorul general trebuie să prezinte Congresului informații cu privire la întinderea și scopul cercetării.

Zvonurile au persistat ani de zile despre cercetătorii din New York, Plum Island și Fort Detrick – Maryland, care au efectuat experimente pe insecte pentru a le transforma în arme biologice, deși nu s-au găsit încă dovezi concludente ale unor astfel de programe biowarfare.

Sursa:

https://theconversation.com/the-us-has-a-history-of-testing-biological-weapons-on-the-public-were-infected-ticks-used-too-120638

https://www.stripes.com/news/us/weaponized-ticks-house-calls-on-pentagon-to-look-into-whether-dod-released-insects-as-biological-weapons-1.590815

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *