Selectați pagina

Pe langa avocatul poporului, va exista si un avocat pentru drepturile copilului

Pe langa avocatul poporului, va exista si un avocat pentru drepturile copilului
parlamentPe langa avocatul poporului, va exista si un avocat pentru drepturile copilului, care va fi unul din cei trei adjuncti ai avocatului poporului. Proiectul de lege a fost votat de catre Parlament in lectura finala, cu amendamentele propuse in lectura intai, transmite IPN.

Vicepresedintele Comisiei pentru drepturile omului si relatii interetnice, Stella Jantuan, a spus ca s-a acceptat si amendamentul ca mandatul avocatului poporului sa fie de 5 ani, si nu de 7 ani cum se propunea initial. In schimb, s-a introdus dreptul la doua mandate consecutive.

De asemenea, s-a acceptat amendamentul pe care a insistat democratul Dumitru Diacov ca avocatul poporului sa fie o persoana cu autoritate morala. Acesta va fi ales in functie cu votul majoritatii deputatilor si demis cu voturile a 3/5 din deputati.

Avocatul poporului ii va inlocui pe actualii avocati parlamentari si va avea menirea sa asigure respectarea drepturilor si libertatilor omului.

In scopul asigurarii protectiei persoanelor impotriva torturii si altor tratamente inumane sau degradante, pe langa Oficiul avocatului poporului va fi creat un consiliu pentru prevenirea torturii, iar avocatul poporului si adjunctii acestuia sunt membri de drept ai acestuia.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.