Selectați pagina

Pe holurile spitalelor sistemului de sănătate socializat din Marea Britanie pacienţii mor

Pe holurile spitalelor sistemului de sănătate socializat din Marea Britanie pacienţii mor

Din seria: CA LA NOI ŞI LA ALŢII (Nu pentru a ne justifica neputinţele, ci pentru a le pune într-un context mai larg şi a înţelege că nu suntem chiar cei mai ticăloşi oameni de pe pământ şi pentru a înţelege mai bine cauzele şi a întrezări soluţiile.)

„Pacienţii mor pe holurile spitalelor” nu este titlul meu, ci un titlu de articol de fond de pe site-ul BBC-ului pe care îl găsiţi aici.

Dezvăluirile care au provocat apariţia acestuia provin dintr-o scrisoare a 68 de medici trimisă primului ministru în care, pe baza statisticilor din spitalele de stat din Anglia şi Ţara Galilor, se arată că:

  • peste 300.000 de pacienţi au aşteptat în sălile de urgenţă mai mult de 4 ore
  • multe alte mii au aşteptat în ambulanţe înainte de a li se permite intrarea în salile de urgenţă
  • pacienţii au fost lăsaţi pe paturi mobile pe holuri peste 12 ore, înainte de a fi mutaţi pe paturike fixe
  • peste 120 de pacienţi pe zi sunt trataţi pe holuri şi în sălile de aşteptate, unii find supuşi la tratamente umilitoare în public, sau murind prematur din cauza lipsei condiţiilor adecvate de îngrijire
  • peste 97 din unităţile sistemului au raportat niveluri de supra-aglomerare atât de mari încât au devenit nesigure

Situaţia, spune BBC, este aproape la fel de proastă şi în Scoţia şi Irlanda de Nord. Per total spitalelor le lipsesc aproape 15.000 de paturi. Finanţarea sistemului este mult sub necesar, cauză din care strategiile împotriva cancerului şi multe operaţii planificate nu au fost realizate. Iar cauzele supraaglomerării nu stau în epidemia sezonieră de gripă – pe care guvernul o declară „fără precedent”, deşi, arată responsabilii din domeniu, creşterea cazurilor a fost cu numai 50 % faţă de perioada precedentă – şi nici în îmbătrânirea populaţiei, ci în lipsa banilor şi organizarea foarte proastă.

Surse şi mai multe informaţii la:

http://www.bbc.com/news/health-42572116

 

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке