Selectați pagina

Pe datornicii la plata impozitului imobiliar îi aşteaptă executarea silită

Pe datornicii la plata impozitului imobiliar îi aşteaptă executarea silită

Circa 53 de mii de contribuabili din Chişinău au restanţe la plata impozitului imobiliar, suma datoriilor ajungând la 28,5 milioane de lei.

Deşi cifra datornicilor s-a diminuat în comparaţie cu anul trecut, a crescut numărul celor care au restanţe mai mari de o mie de lei. Pe aceştia îi aşteaptă executarea silită, transmite IPN.

Şeful Direcţiei municipale de colectare a impozitelor şi taxelor locale, Gheorghe Gasnaş, a declarat că pe 15 august a expirat primul termen de plată pentru bunurile imobiliare.

Nivelul încasărilor a ajuns la 72%, ceea ce este insuficient, dar cu două puncte procentuale mai mult în comparaţie cu anul precedent. Totodată, datorită faptului că s-a majorat cota de impozitare a bunurilor cu destinaţie nelocativă, s-a majorat şi valoarea sumei încasate.

Deşi numărul total de contribuabili restanţieri s-a diminuat cu circa patru mii în comparaţie cu anul trecut, s-a majorat cu circa o mie numărul contribuabililor care au restanţe mai mari de o mie de lei.

Potrivit lui Gheorghe Gasnaş, recuperarea datoriilor va fi mai complicată şi urmează să se recurgă la executarea silită în cazul celor care au restanţe mai mari de o mie de lei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *