Selectați pagina

Pe ce loc se clasează Republica Moldova în lume la categoria tehnologiilor informaţionale

Pe ce loc se clasează Republica Moldova în lume la categoria tehnologiilor informaţionale

tehnologii informationaleRepublica Moldova a urcat opt poziţii în raportul mondial privind evoluţia societăţii informaţionale, plasându-se pe poziţia 66 din 167 de state incluse în clasament, se arată într-un raport anual cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial.

La nivel mondial, Republica Moldova se situează în categoria ţărilor cu nivel mediu de dezvoltare al tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor (TIC) cu 5,81 puncte, depăşind media mondială cu 0,78 puncte. Tendinţa se menţine şi la nivel european, Moldova păstrându-şi decalajul faţă de media statelor din regiune. Totodată, se atestă o apropiere de rezultatele României, care ocupă poziţia 59, şi o depăşire a Ucrainei, clasată pe locul 79.

Lideri mondiali în dezvoltarea societăţii informaţionale sunt Coreea de Sud, Danemarca, Islanda, Marea Britanie, Suedia, Luxemburg, Elveţia, Olanda, Hong Kong şi Norvegia.

Conform datelor prezentate, 3,2 miliarde de persoane sau 43,4% din populaţie globală au conexiune la internet, iar telefonia mobilă este utilizată de către 95 % din populaţie.

Raportul a fost lansat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor în cadrul celui de-al XIII-lea Simpozion Mondial privind Indicatorii de dezvoltare a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor – WTIS-2015.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.