Selectați pagina

Pe 5 martie la Uzina Metalurgică din Râbnița ar fi avut loc o scurgere radioactivă? Nivelul radiației depășind de 300-400 de ori norma admisă

Pe 5 martie la Uzina Metalurgică din Râbnița ar fi avut loc o scurgere radioactivă? Nivelul radiației depășind de 300-400 de ori norma admisă

Câți dintre voi știu că alaltăieri (corectare: pe 5 martie) la Uzina Metalurgică din Râbnița ar fi avut loc o scurgere radioactivă, cu nivelul radiației în unele zone ale complexului depășind de peste 300-400 de ori norma admisă?

Nu am văzut nicio știre despre asta în presa de la Chișinău. Prima dată a scris o postare Sevciuk, fostul “președinte” al “rmn”. Apoi a sters-o. Unii au spus că e o dezinformare. In seara asta au transpirat mărturii de la unii angajați.

Totul se ascunde, ca la Cernobîl, a scris pe facebook jurnalistul basarabean Dan Nicu.

Râbnița e la vreo 140 de km de Chișinău, pe de-a dreptul, iar uzina aceea e una dintre cele mai mari din Europa Centrală și de Est. Nu știu cât de grav e, dar ceva se întâmplă. Sfat pentru jurnaliștii de la Chișinău: descărcați aplicația Telegram și abonați-vă la canalele de acolo, e o metodă foarte practică și eficientă de a avea acces la informații.

În special la cele din zone precum Transnistria, mai susține Nicu.

Sursa: https://www.flux24.ro/scurgere-radioactiva-langa-romania-se-ascunde-ca-la-cernobil/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке