Selectați pagina

Patru tineri din capitala au furat sute de mii de lei din terminalele de plati. Ustensilele pe care le foloseau pentru a deschide aparatele

Patru tineri din capitala au furat sute de mii de lei din terminalele de plati. Ustensilele pe care le foloseau pentru a deschide aparatele

terminale de plati4 tineri din capitala au fost retinuti pentru ca au furat sute de mii de lei din terminalele de plati din capitala si din tara. Acestia foloseau dispozitive speciale pentru a deschide aparatele, iar politia sustine ca gruparea ar fi planificat sa fure si din bancomate.

Tinerii, cu varstele cuprinse intre 26 si 28 de ani, actionau ziua in amiaza mare. Potrivit politiei, ei foloseau un dispozitiv electronic cumparat din Italia, asemanator cu o surubelnita electronica. Cu el citeau datele si deschideau seifurile terminalelelor de plata.

Tatiana CALISCIUC, REPORTER PRO TV: “Ca sa nu dea de banuit, indivizii veneau la terminal si sa prefaceau ca vor sa efectueze niste plati. Cu ajutorul unei surubelnite electronice, deschideau usa terminalului pe aici, scoteau banii si in cateva minute se faceau navazuti. In acest timp se declansa alarma, insa pana veneau angajatii magazinelor, la terminale nu mai era nimeni.”

Unul dintre proprietarii companiilor care au avut de suferit de pe urma hotilor, pentru a ridica banii din terminale, incasatorii folosesc trei chei unice care nu pot fi dublate.

Valentin DAIE, INTREPRINZATOR: “Aceste chei le au doar incasatorii si proprietarii. Se deschide mai intai prima usa, se deschide a doua unde sta caseta cu bani, se ridica bonul si banii si tot asa mai departe.”

In urma perchezitiilor, politistii au gasit si niste dispozitive confectionate artizanal cu ajutorul carora tinerii ar fi planificat sa sparga si bancomatele din capitala.

Adrian JOVMIR, OFITER DE PRESA DP CHISINAU: “S-au depistat mai multe carduri si utilaje specializate in citirea cardurilor bancare.”

Potrivit politiei, barbatii ar fi furat bani din cel putin 15 terminale din Chisinau cat si tara. Deocamdata nu se stie de cat timp activau acestia si cati bani au furat, insa suma s-ar ridica la cateva sute de mii de lei. Potrivit politiei, indivizii au fost anterior judecati pentru trafic de droguri si infractiuni patrimoniale. Daca vor fi gasiti vinovati ei risca pana la 6 ani de inchisoare.

Sursa : ProTV.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке