Selectați pagina

Despre morți numai de bine, dar să ne amintim: Patriarhul Irineu al Serbiei a participat la serbarea Hanuka într-o sinagoga

Despre morți numai de bine, dar să ne amintim: Patriarhul Irineu al Serbiei a participat la serbarea Hanuka într-o sinagoga

Notă: Despre morți numai de bine, dar eu tot așteptam vreun semn de pocăință pentru acest gest. Știe cineva daca ulterior a existat vreun semn oficial pentru acest gest public și oficial?

În plus, știam că Patriarhul Serbiei a exprimat vot pro disputatul Document 6 în Creta, deși majoritatea episcopilor din delegație au votat contra (o hibă neopapistă pseudoortodoxă care tocmai duce Biserica Ciprului în pragul schismei zilele acestea). O mare hibă a sinodalității, dacă tot se dorește recunoscut acest Sinod pe care eu personal nu îl primesc, cu tot cu Documentul ecumenist de la Toronto asumat de acest Document 6.

Altfel, ce spune articolul de mai jos este clar:

Canonul 71 Apostolic

Oprirea comuniunii cultice cu păgânii şi iudeii

Dacă vreun creştin ar duce untelemn sau ar aprinde lumânări la templul păgânuilor sau la sinagoga iudeilor, în sărbătorile lor, să se afurisească.

Canonul 70 Apostolic

Oprirea comuniunii religioase cu iudeii

Dacă vreun episcop sau presbiter sau diacon, sau oricare din catalogul clericilor ar posti cu iudeii, sau ar prăznui sărbătorile cu ei, sau ar primi de la ei darurile de sărbătoare, precum azimele sau ceva de acest fel, să se caterisească, iar dacă ar fi laic, să se afurisească.

Canonul 64 Apostolic

Oprirea comuniunii cu necreştinii şi ereticii

Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se afurisească.

Şi acum să ne aducem aminte:

Celebrand Hanuka in cadrul

comunitatii evreiesti din Belgrad…

Sanctitatea Sa Irineu, Patriarhul Sarb, a vizitat noaptea trecuta Sinagoga Sukat Shalom din Belgrad, si cu aceasta ocazie a aprins una din cele 8 lumanari, in cadrul unei ceremonii traditionale privitoare la Hanukah – sarbatoare evreiasca “a libertatii si luminilor”.

Alaturi de Sanctitatea Sa, au aprins lumanari, de asemenea, Presedintele Republicii Serbiei Boris Tadici, Sfintia Sa Irineu de Backa, Muftiul din Serbia Haji Efendi Jusufspahic, Excelenta Sa Nuntiul Apostolic Orlando Antonini, ministrul Cultelor Dr. Bogoljub Sijakovic, Presedintele Tineretului evereiesc din Serbia, Danijel Bogunovic, si Presedintele Onorific al Asociatiei Comunitatilor Evreiesti din Serbia, Aca Singer.

Sursa: http://www.spc.rs/eng/celebration_hanukkah_jewish_community_belgrade

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Ecumenistoidul Irineu al Serbiei la Sinagoga cu muftiu, papistas – AyeAye20 - […] Aici canoanele: https://www.aparatorul.md/patriarhul-irineu-al-serbiei-a-participat-la-serbarea-hanuka-intr-o-sinago… […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.