Selectați pagina

Patriarhul Ierusalimului: Să restabilim unitatea prin recunoașterea și acceptarea Sinoadelor Ecumenice

Patriarhul Ierusalimului: Să restabilim unitatea prin recunoașterea și acceptarea Sinoadelor Ecumenice

Patriarhul Teofil III a notat importanța unității creștine, dar a subliniat că există deja un răspuns răspicat pentru Sărbătorile Pascale comune.

patriarhul teofil iii al ierusalimului

Patriarhul Ierusalimului: Să restabilim unitatea prin recunoașterea și acceptarea Sinoadelor Ecumenice

Patriarhul Ierusalimului Teofil al III-lea, într-un interviu acordat publicației din Vatican Losservatore Romano, a comentat apelurile la celebrarea comună a Paștelui cu alte confesiuni creștine.

Patriarhul a notat importanța unității creștinilor, dar a subliniat că există deja un răspuns răspicat pentru Sărbătorile Pascale comune.

“Să restabilim unitatea noastră pe baza pusă pentru credință prin recunoașterea și acceptarea Sinoadelor Ecumenice de către Biserici. Sinodul de la Niceea din 325 a stabilit calculul datei de celebrare a Paștelui, pe care îl urmăm până în prezent”, a spus Patriarhul.

“Astfel, desigur, avem nevoie de o dată comună, dar trebuie să luăm în considerare cu multă seriozitate faptul că Biblia constă atât din Legea mozaică, cât și din Noul Testament. Trebuie să nu uităm că există un proces de la Legea lui Moise până la Poruncile lui Hristos. Nu avem dreptul să schimbăm sau să confundăm cursul istoriei sacre, ceea ce înseamnă că Paștele creștin trebuie să vină după Paștele evreiesc”.

Mai devreme, BORu a comentat declarația reprezentantului Fanar despre disponibilitatea de a efectua o reformă și de a stabili o dată unică pentru sărbătorirea Paștelui împreună cu alte confesiuni creștine.

Anterior am relatat precum că Biserica Ortodoxă Română susține reforma calendaristică privind celebrarea comună a Paștelui cu cultul papistaş.

Sursa: https://www.osservatoreromano.va/en/news/2021-04/ing-018/the-light-that-enlightens-the-people.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.