Selectați pagina

Patriarhul Georgiei, Ilie al II-lea, propune revenirea la monarhie

Patriarhul Georgiei, Ilie al II-lea, propune revenirea la monarhie

Patriarhul Georgiei a afirmat ca merita de gindit despre revenirea la monarhie constitutionala, care dupa parerea sa, ar aduce pace in tara.

“Georgia e o tara straveche cu o cultura milenara. Merita sa ne gindim asupra faptului cine am fost noi in trecut, cine suntem in prezent, si cine vom fi in viitor? Merita sa ne gindim ca Georgia a fost dintotdeauna o monarhie.” – il citeaza pe patriarh agentia de stiri Interfax.

Patriarhul a amintit faptul ca mai inainte vreme tara era condusa de monarhie. “Astazi deseori intilnim cazuri in lume cind monarhul domneste, dar nu conduce. Acest tip de monarhie se numeste una constitutionala si poate aduce pace si liniste in tara”, – a afirmat patriarhul Ilie al II-lea.

Recunoscind ca degraba monarhia nu va fi restabilita, patriarhul a chemat la “analiza trecutului, prezentului si viitorului”.

Dupa cum s-a anuntat, in data de 3 noiembrie 2013 in Catedrala georgiana a avut loc botezul printului Gheorghe de numai doi ani – fiu al cniazului David Bagrationi-Mukhranskii, capul familiei imperiale georgiene. Dupa cum afirma atunci pentru mass-media unul din nasii de botez ai printului, omul de afaceri Lvan Vasadze, “poporul si tara noastra au sarbatorit initial recuperarea statalitatii, apoi restaurarea autocefaliei, iar acum se intemeiaza o baza solida pentru revenirea la monarhia constitutionala, asa cum a binecuvintat patriarhul”

Sursa: aparatorul.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.