Selectați pagina

Patriarhul Georgiei: Ce legatura are terorismul cu religia?

Patriarhul Georgiei: Ce legatura are terorismul cu religia?

Patriarh-Georgia-Ilia-IIPatriarhul si catolicosul intregii Georgii, lider al Bisericii Ortodoxe Georgiene, Ilia al II-lea, a adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste din Paris, și a subliniat că terorismul „nu are nimic de-a face” cu Islamul.

„Ființele umane isi dezvăluie salbaticia lor, iar Islamismul nu are nimic de-a face cu asta”, a spus Patriarhul Ilia al II-lea.

„Îi cerem lui Dumnezeu pace în lume. Există o luptă între bine și rău”, a spus el. „Aceasta [lupta] a avut loc întotdeauna, dar s-a intensificat recent. Știți că un avion a fost aruncat în aer. Și noi, de asemenea, transmitem sustinerea noastra poporului francez – au existat o mulțime de victime [în atacurile teroriste din Paris]. Ne rugăm pentru ele. Există oameni care, cand aduc vorba despre aceste acte de terorism, aduc vorba de religie, de Islam, dar de fapt religia nu are nimic de-a face cu asta; o persoană își exprimă voința pentru rău”, a adăugat el.

Liderul Bisericii Ortodoxe Georgiene a rostit aceste cuvinte în predica sa, în Catedrala Sfânta Treime din Tbilisi.

Între timp, Direcția musulmanilor din Georgia a lansat o declarație, în care a condamnat actele de terorism.
„Este o crimă îndreptată nu numai împotriva poporului francez, ci, totodata, împotriva umanității, care nu are nimic de-a face cu niciuna dintre religii și care nu are niciun fel de justificare”, se arata in declarație.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке