Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a fost în vizită la Riyadh, Arabia Saudită, unde s-a adresat Conferinței internaționale intitulată „Întâlnire pentru promovarea valorilor comune între credincioșii diferitor religiei”.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a fost în vizită

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a fost în vizită

Printre altele a spus:

„… avem nevoie de putere spirituală și de contribuția religiilor. Tradițiile lor sunt o sursă inepuizabilă de adevăruri critice pentru om și pentru lume, pentru relația noastră cu Dumnezeu, pentru noi înșine, pentru ceilalți și pentru creație, pentru libertatea noastră, pentru sensul vieții și destinația finală a tuturor” .

Ca răspuns, Mitropolia Pireului scrie, printre altele:

„Hristos și tradiția noastră ortodoxă nu spun nimic pozitiv despre religiile lumii. Dimpotrivă, textele inspirate divin din Biblie ne informează că „toți zeii neamurilor sunt demoni. „

Cu cele spuse în această conferință, Patriarhul Bartolomeu nu ne-a surprins, pentru că știam mai mult sau mai puțin ce avea să spună. A apărut din nou un aprig apărător al religiilor, în care „vede” existența „valorilor”, obișnuite celor aflate în Ortodoxie. În acest caz, de când „inima” islamului a plecat în Arabia Saudită, ne întrebăm: oare ce pot fi aceste „valori” apărute prin regatul Islamului și, de fapt, în țara în care s-a născut islamul? Oare este “valoarea” libertății religioase?

Dar ne întrebăm dacă blasfemia islamului asupra Sfintei Treimi și negarea Divinității lui Iisus Hristos ca „valoare” comună cu ortodocșii?

Dar chiar și în afara islamului, vezi „valori” comune în Talmudul, sau religiile păgâne din orientul îndepărtat (hinduism, budism, shintoism etc. ), care sunt principala matrice a ocultismului modern a „New Age” și alienării spirituale a lumii moderne?

Sursa: https://orthodoxtimes.com/bartholomew-it-is-the-duty-of-the-orthodox-church-to-serve-the-cause-of-peace/