Selectați pagina

Patriarhul Constantinopolului afirmă că viitorul ecumenismului este lupta cu prejudecățile și discriminarea

Patriarhul Constantinopolului afirmă că viitorul ecumenismului este lupta cu prejudecățile și discriminarea

Împreună cu patriarhul Bartolomeu, reprezentanții cultului monofizit și ai cultului papistaş, la “rugăciunea” ecumenica a participat și o “episcopesă” în “epitrahil”.

Patriarhul Constantinopolului a spus că viitorul ecumenismului este lupta cu prejudecățile și discriminarea

Patriarhul Constantinopolului a spus că viitorul ecumenismului este lupta cu prejudecățile și discriminarea

La 21 ianuarie 2022, cu ocazia “Zilei de rugăciune pentru unitatea Bisericilor”, patriarhul Constantinopolului Bartolomeu a spus că viitorul ecumenismului este în lupta împotriva prejudecăților, transmite haber.sat7turk.com.

În biserica Sfânta Treime a Patriarhiei Constantinopolului, situată în cartierul Beyoglu (Pera) lângă Piața Taksim din Istanbul, a avut loc o “rugăciune” ecumenică condusă de patriarhul Bartolomeu.

La ceastă rugăciune au luat parte reprezentanții cultului monofizit, “Bisericii” Asiriene, cultului papistaş, “Bisericii” Evanghelice și ai altor culturi protestante.

La slujbă a participat și episcopesa unei biserici neortodoxe, care a fost singura dintre cei prezenți cu un element de veșmânt liturgic asemănător cu epitrahilul.

După ce toți participanții au citit pe rând pasajele biblice, patriarhul Bartolomeu a ținut o predică în care a spius că “viitorul mișcării ecumenice constă în purtarea “luminii iubirii” prin includerea de noi simboluri ale toleranței și coexistenței în viața noastră cotidiană, care luptă împotriva prejudecăților și discriminării”.

Potrivit conducătorului Fanarului, “când astăzi ne rugăm aici pentru unitatea creștinismului, să avansăm cu speranță spre cauza noastră comună, la care aspirăm profund”.

După rugăciunea “Tatăl nostru”, pe care fiecare a rostit-o în limba sa maternă, patriarhul Bartolomeu i-a binecuvântat pe toți participanții la ceremonie.

Sursa: https://haber.sat7turk.com/istanbulda-kiliselerarasi-dua-gunu/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.