Selectați pagina

Patriarhul Chiril remarcă “înflorirea vieţii duhovniceşti” în patriarhia eretică coptă

Patriarhul Chiril remarcă “înflorirea vieţii duhovniceşti” în patriarhia eretică coptă

Potrivit declaraţiei Departamentului de relaţii externe al Bisericii Ortodoxe Ruse, în data de 4 noiembrie, patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii a adresat un mesaj de felicitare papei Teodor al II-lea al Alexandriei al “bisericii” copte. În acest mesaj patriarhul Chiril îl felicită pe papa Teodor al II-lea al Alexandriei cu împlinirea vîrstei de 65 de ani, şi a celor cinci ani de cînd a fost ales pe tronul “eparhial”.

Sfinţiei sale, papei Teodor al II-lea al Alexandriei şi din toată Africa şi Orientul Mijlociu.

Sfinţia ta!

Vă felicit cordial cu ocazia împlinirei celor 65 de ani de la naştere şi a celor cinci ani de cînd vă aflaţi pe tronul patriarhal.

Anii de slujire a Dvs ca papă sunt marcaţi nu numai de înflorire a vieţii duhovniceşti în Biserica coptă din Egipt, dar, de asemenea au fost remarcaţi de consolidarea rolului şi autorităţii Dvs în multe ţari din lume, acolo unde trăiesc membrii turmei Dvs. Văzînd o întrijire neobosită pentru unitatea creştinilor propăvăduite de Dumnezeu, Dvs acordaţi o atenţie deosebită dezvoltării relaţiilor cu Patriarhia Moscovei. Este îmbucurător faptul că astăzi, în cadrul Comisiei pentru Dialog între Bisericile noastre, există realizări şi un mod activ de cooperare pe mai multe fronturi. Îmi amintesc cu căldură în suflet ultima noastră întrevedere din Moscova, în luna mai a acestui an, şi sper că cooperarea noastră fructuoasă şi utilă va continua.

Îi doresc Sanctitătii Sale sănătate bună, putere spirituală şi ajutor din belşug de la Dumnezeu în tot lucrul tău ce îl faci. Mulţi şi balgosloviţi ani!

Cu dragoste în Domnul,

CHIRIL
PATRIARH AL MOSCOVEI ŞI AL ÎNTREGII RUSII

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.