Nota: Dragi frați și surori în Hristos! După cum puteți vedea, ecumenistul și apostatul Chiril (Gundyaev) nu s-a schimbat deloc în ultimii ani. De ce? Pentru că întreaga Biserică deplină: episcopi, preoți și laici sunt lași și tăcuți în fața tuturor faptelor de lepădare de Hristos și de Biserica Sa comise de către ereziarh și slugile sale.

Toate faptele de lepădare de Dumnezeu a ereziarhului Chiril, toate blasfemiile împotriva Domnului nostru Iisus Hristos, sunt în întregime ale poporului nostru, care a tăcut, fără să încerce măcar să apere Adevărul. Doamne, milueşte-ne!

PATRIARHUL CHIRIL E ÎN DOLIU… Întâlnirea sa cu fratele său, Papa Francisc, nu va avea loc încă. Și avea atâtea speranțe… (VIDEO)

PATRIARHUL CHIRIL E ÎN DOLIU… Întâlnirea sa cu fratele său, Papa Francisc, nu va avea loc încă. Și avea atâtea speranțe… (VIDEO)

BUENOS AIRES, 9.02.2023, RIA Novosti. Pregătirile pentru o nouă întâlnire între Papa Francisc și Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse nu se fac acum prin canale oficiale, dar Biserica Ortodoxă Rusă este întotdeauna deschisă la aceasta, a declarat reporterilor Mitropolitul Antonie de Volokolamsk, președintele Departamentului pentru Relații Bisericești Externe al Patriarhiei Moscovei.

Mitropolitul Antonie se află într-o vizită la Buenos Aires, unde a avut loc o masă rotundă cu tema „Biserica Ortodoxă Rusă și compatrioții: experiența cooperării în America Latină”.

Nu este în desfășurare„, a spus el, întrebat dacă pregătirile pentru o nouă întâlnire sunt acum în curs de desfășurare în cadrul contactelor oficiale. „Din partea noastră, am fost întotdeauna deschiși la o astfel de întâlnire. Credem că o întâlnire între cei doi lideri religioși, care reprezintă majoritatea creștinilor din întreaga lume, ar fi importantă și utilă, ne-am arătat întotdeauna pregătiți pentru o astfel de întâlnire„, a spus mitropolitul.

Potrivit acestuia, Biserica Ortodoxă Rusă „nu a auzit nicio declarație nouă” pe canale oficiale din partea Vaticanului.

Există o mulțime de zvonuri și declarații diferite în presă, dar prefer să am încredere în acele contacte oficiale, pe care eu, printre altele, le realizez personal în cadrul competențelor mele. Până în prezent, nu am avut nicio veste pe această temă„, a subliniat Mitropolitul.

El a amintit că se pregătea o întâlnire între Patriarhul Kirill și Papa Francisc, care ar fi trebuit să aibă loc anul trecut. „În ceea ce ne privește, făceam pregătiri pentru această întâlnire, dar în primăvara anului trecut Vaticanul a dat curs unei declarații privind anularea acestei întâlniri, ceea ce a fost surprinzător pentru noi. Apoi am auzit comentarii de la Sfântul Scaun că o nouă întâlnire ar fi putut avea loc în Kazahstan în timpul congresului mondial al liderilor religioși, dar nici acolo nu a avut loc„, a spus mitropolitul.