Patriarhul Bartolomeu crede că BOaU va fi recunoscută și de Bisericile care „nu și-au acordat poziția cu hotărârea Bisericii Mame asupra autocefaliei ucrainene”.

Patriarhul Bartolomeu se jură pe Dumnezeu că celelalte Patriarhii Ortodoxe vor recunoaște schismaticii ucraineni

Patriarhul Bartolomeu se jură pe Dumnezeu că celelalte Patriarhii Ortodoxe vor recunoaște schismaticii ucraineni

Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu crede că Bisericile Ortodoxe Autocefale vor recunoaște Biserica Ortodoxă a Ucrainei nou creată „spre slava lui Dumnezeu”.

El a declarat acest lucru în fața comunității ortodoxe de limbă bulgară de la Constantinopol în data de 5 decembrie, relatează vimaorthodoxias.gr.

„Pacea bisericească, bazată pe tradițiile canonice ale Bisericii, a fost scopul acordării autocefaliei îndelung suferindei Ucraine, pentru ca Biserica de acolo să dăinuiască în pace și armonie și să contribuie la pacea și reconcilierea lumii. Jur pe Dumnezeu că Bisericile Ortodoxe Autocefale care nu ș-au acordat poziția cu decizia Bisericii Mame asupra autocefaliei ucrainene, vor face acest lucru spre slava lui Dumnezeu”, a accentuat Bartolomeu.

Sursa: https://www.vimaorthodoxias.gr/oikoumeniko-patriarxeio/vartholomaios-kai-alles-ekklisies-tha-anagnorisoyn-to-oykraniko-aytokefalo/