Selectați pagina

Patriarhia Rusă ar putea să îl canonizeze pe ereticul ecumenist-filocatolic Nicodim Rotov

Patriarhia Rusă ar putea să îl canonizeze pe ereticul ecumenist-filocatolic Nicodim Rotov

Notă: Îi rugăm pe colegii din media, care doresc să preia acest material pentru publicare, să introducă pe site-urile lor în mod obligatoriu acest comentariu introductiv, care indică exclusivitatea asupra acestor informaţii. 

În data de 15 octombrie se planifică evenimente de anvengură dedicate aniversării a 90 de ani de la naşterea ecumenistului şi filocatolicului Nicodim Rotov.

Notă: Dragi fraţi şi surori întru Hristos! După cum se observă, urmaşii ideologici ai lui Nicodim Rotov au preluat conducerea Patriarhiei Ruse şi conduc poporul pe calea bătătorită de acesta – direct în ghearele antihristului şi a religiei sale ecumeniste – spre moartea veşnică. Filocatolicul şi cardinalul secret pseudo-mitropolitul Nicodim Rotov a murit la picioarele papei de la Roma. Şi asta spune totul…

Astfel că la moment, patriarhul rus sculptă din acest apostat un ierarh şi un sfînt de excepţie. Nu este departe ziua cînd aceştia îl vor canoniza pe acest apostat.

Mărul nu cade departe de copac… De pe site-ul oficial al Mitropoliei de Sankt Petersburg aflăm următoarele:

“În data de 3 septembrie a avut loc şedinţa consiliului episcopal al mitropoliei, compus din episcopi şi episcopi vicari, împreună cu secretarul consiliului episcopal, protoiereul Serghei Kuksevich.

Au fost discutate pregătirea evenimentelor dedicate a 90 de ani de la naşterea remarcabilului ierarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, mitropolitul Leningradului şi Novgorodului, Nicodim (Rotov, 1929 – 1978), care vor fi marcate la 15 octombrie.

În acestă zi în catedrala Sfînta treime din lavra Alexandru Nevskii, va avea loc sfînta liturghie care se presupune că va fi condusă de patriarhul Chiril. La finalul acesteea se va efectua o slujbă de comemorare în cimitirul Nikolsky.

Tot în această zi va fi afişat un film documentar în sala Academiei Teologice, despre mitropolitul Nicodim şi va avea loc o seară muzicală. În ajunul zilei de 14 octombrie este prevăzută o conferinţă ştiinţifică-practică cu titlul “Mitropolitul Nicodim (Rotov) şi moştenirea sa”.

A fost discutată componeţa vorbitorilor şi a subiectelor prezentate la conferinţă. Se planifică publicarea diseraţiei arhimandritului Nicodim (Rotov), “Istoria misiunii duhovniceşti ruse în Ierusalim” (eseu din 1959). În forma sa prescurtată, cartea a fost publicată în 1997 de către mănăstirea de călugări din Serpuhov într-un tiraj de 5 mii de exemplare. Pentru a publica disertaţia la un nivel decent, este necesar nu mai puţin de două luni de lucru, fără a ţine cont de timpul necesar pentru dactilografiere”.

Sursa: http://mitropolia.spb.ru/news/mitropolit/?id=163524

A se citi şi Pagini de istorie contemporană: moartea Mitropolitului Nicodim al Leningradului în braţele papei Ioan Paul I

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *