Selectați pagina

Pasaportul sovietic si pensia pe luna martie. Intrebari-raspunsuri

Pasaportul sovietic si pensia pe luna martie. Intrebari-raspunsuri

pasaport_sovieticCunoastem ca multi dintre dvs cu nerabdare asteapta un raspuns daca vor mai fi sau nu valabile pasapoartele de tip sovietic. Dupa cum stiti, acestea au fost anulate incepind cu 14 septembrie 2014. Pina in luna februarie 2015, ati primit pensii si indemnizatii in baza procurilor facute. Din luna martie s-a acutizat problema acestor pasapoarte. Cu Doamne ajuta, s-a incercat de a rezolva aceasta intrebare, ne dorim ca sa puteti primi macar pensia si indemnizatiile. Din partea crestinilor ortodocsi, prin intermediul Episcopiei de Ungheni si Nisporeni si avocatului parlamentar au fost depuse demersuri catre Ministerul Muncii Protectiei Sociale si Familiei, Comisiei Parlamentare pentru Protectia Sociala, Sanatate si Familie si Casa Nationala de Asigurari Sociale. Joi, 5 martie 2015, dna ministru Ruxanda Glavan a fost invitata la sedinta plenara a Parlamentului RM pentru discutii pe tema sus numita. In cadrul sedintei, s-a confirmat faptul ca vi se vor elibera pensii si pentru luna martie in baza pasaportului sovietic. In acest rastimp, pina la sfirsitul lunii martie, urmeaza sa avem o serie de intilniri cu ministerul muncii si comisia parlamentara pentru a gasi o modalitate juridica de rezolvare a problemei. Credem ca va fi necesar de a fi facute modificari in lege sau completari in unele instrictiuni si regulamente.
La momentul tiparirii ziarului, aceasta problema nu a fost in dezbateri plenare, deaceia va informam suplimentar.

Nota actualizata: Intrunirea de lucru va avea loc la data de 19 martie 2015, incepind cu orele 8.00.

Cerem rugaciunile sfintiilor voastre,
Cu dragoste intru Hristos,
Miscarea Juristilor Ortodocsi din Moldova

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. Nume

  Sa va ajute Dumnezeu!

  Răspuns
  • APARATORUL

   De jure, pot cu totii sa-si perfecteze buletine provizorii.
   De facto, in RM persista o anumita practica sau tendinta si o consideram sanatoasa.
   Buletine provizorii primesc doar cei care au avut pasapoarte cu idnp si astfel oficial refuza codul personal, sau persoane ce nu au avut nici un act, dar doresc sa se incadreze macar cit de cit in societate (studii, servici etc).
   Batrinii insa, care nu au avut nici o data idnp, detin pasaport sovietic pina la moment, nu au nici o motivatie duhovniceasca sa primeasca buletin provizoriu. Ba dimpotriva.
   Deci si noi ii intelegem si iisustinem in masura posibilitatilor, din care motiv am si insistat la organizarea intrunirii interministeriale de miine si speram la o solutie echilibrata in acest sens.
   Miscarea juristilor ortodocsi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке