Selectați pagina

Paşapoartele sovietice vor fi înlocuite cu buletine de identitate până pe 1 septembrie 2014

Paşapoartele sovietice vor fi înlocuite cu buletine de identitate până pe 1 septembrie 2014

Paşapoartele sovietice rămân istorie. Documentele vor fi înlocuite cu buletine de identitate până la 1 septembrie 2014. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern. Procedura va fi gratuită pentru beneficiari, iar pentru asta din buget s-au alocat 27 de milioane de lei. Potrivit statisticilor, în Republica Moldova sunt circa 220 de mii de posesori ai paşapoartelor sovietice.

[youtube]http://youtu.be/1rZNDBzof4M[/youtube]

Potrivit ministerului Finanţelor, buletinele de identitate vor fi eliberate gratuit. Aşa cum o mare parte din categoria vizată sunt imobilizaţi, la solicitare, la ei se va deplasa o echipă mobilă. Pentru a schimba paşaportul este nevoie de certificatul privind grupa sangvină şi actele de stare civilă, eliberate gratuit.
Pavel Filip, Ministru Al Tehnologiei Informaţiei Şi Comunicaţiilor: «vor fi organizate si oficii comune. Cetatenii vor veni si nu vor fi nevoiti sa mearga separat la oficiul starii civile sau in alta parte dupa certificatul de grupa sanvina»
Mai mult, oamenii vor putea să împuternicească, prin procură, o persoană care le va reprezenta interesele. Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla cu persoanele care nu vor reuşi să îşi schimbe paşaportul în timp util sau vor refuza să o facă.
Pavel Filip, Ministru Al Tehnologiei Informaţiei Şi Comunicaţiilor: «din 1 semptembrie 2014 nu se va mai putea vota cu pasaportul sovietic. Dar ca act ce reprezinta identitatea poate fi inca o perioada. Dar eu zic ca asta sunt niste rpesupuneri ale mele acuma. Urmeaza sa mai discutam impreuna cu colegii de la Interne pentru a veni cu o formula comuna»
În acest scop, din buget s-au alocat 27 de milioane de lei. Potrivit statisticilor, în Republica Moldova sunt 220 de mii de posesori ai paşapoartelor sovietice.

NATALIA SARIOGLO, VITALIE SOBOL, PENTRU COTIDIAN

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

 1. marele Păcătos

  Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
  Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
  Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

  cei ce deţin formularele nr.9 (care de fapt e 6) vor fi prigoniţi în cel mai groaznic mod, deşi cei ce au acte cu pecetea satanei mai au har, păi aceştia care vor primi pe frunte sau pe mâna lor cea dreaptă – despre nici un fel de har nu poate să meargă vorba.

  Cum poate identifica creştinul dacă are har sau nu prea, să vadă cât de bine poate să postească (cu toate mădularele sale) şi să vadă cât de mult poate sta la rugăciune.

  Numai Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie cu vrednicie poate întări sufletul omenesc, iar să menţină harul Dumnezeiesc poate pravila OBLIGATORIE de dimineaţă şi de seară + toate rugăciunile meselor + frecventarea Sfintelor Slujbe măcar 1 duminică din săptămână, alt ceva nu ajută şi să nu ne amăgim.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке