Selectați pagina

Pas cu pas spre SCLAVIA ABSOLUTĂ. Scandal în UE: Microciparea angajaţilor

Pas cu pas spre SCLAVIA ABSOLUTĂ. Scandal în UE: Microciparea angajaţilor

Scopul acestui dispozitiv? Intrarea in firma sau activarea calculatoarelor fara legitimatie. Alltfel spus, ”identificarea subcutanata”. O idee controversata. Opt salariati ai firmei New Fusion, cu sediul in Malines (regiunea Flandra) specializata in tehnologie si marketing digital, au acceptat implantarea in mana a unui cip (de marimea unui bob de orez) care costa 100 euro.

Im afara de a deschide usile fara o legitimatie sau card de acces, ”aceasta tehnologie ofera numeroase posibilitati”, afirma purtatorul de cuvant al New Fusion, Vincent Nys, citat de Belga. ”Cipul este dotat cu memorie care permite inserarea cartilor de vizita. Daca plasati un spartphone in fata lui, va puteti trimite datele de contact imediat”, a adaugat el, precizand ca ideea a venit dupa ce un colaborator al firmei isi uita frecvent legitimatia de acces si ca nimeni nu a fost obligat sa participe la acest experiment.
”Publicul reactioneaza cu ingrijorare, are un sentiment de Big Brother, dar cred ca un iPhone este de zece ori mai periculos in acest sens decat un microcip”, a estimat Nys. Dar, Alex Deswaef, presedintele Lidii Drepturilor Omului din Belgia a punctat posibilele derapaje ale unui astfel de sistem. ”Este un pericol real, este un sistem de control total asupra ce si cand face un angajat”, a declarat acesta, denuntand o ”supraveghere politieneasca”. Aceasta tehnologie este utilizata insa de mai multi ani in SUA, in special pentru evitarea pierderii copiilor sau supravegherea bolnavilor de Alzheimer. Insa angajatii unei firme nu sunt nici minori, nici bolnavi de Alzheimer iar aici intervine si o problema etica, in momentul in care, sub diverse denumiri corporatiste, oamenii sunt supravegheati precum marfurile in tranzit sau animalele domestice. Dincolo de acestea, astfel de micro-implanturi sunt vazute ca deschizatoarele unui drum periculos, unde se va face trecerea de la supravegherea totala la insasi controlul posesorului.

Urmăritori / Pingbacks

  1. PAS CU PAS SPRE SCLAVIA ABSOLUTĂ. – Gazeta de Informații - […] https://www.aparatorul.md/pas-cu-pas-spre-sclavia-absoluta-scandal-in-ue-microciparea-angajatilor/ […]

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *