Selectați pagina

Participarea elevilor la lucrările agricole ESTE INTERZISĂ

Participarea elevilor la lucrările agricole ESTE INTERZISĂ

elevi_lucrari_agricoleMinistrul educaţiei, Maia Sandu, a emis un ordin prin care a dispus interzicerea participării elevilor la lucrările agricole.

Ordinul a fost emis în contextul actelor normative naţionale şi internaţionale care prevăd protejarea copilului de exploatarea economică şi implicarea în orice muncă ce ar comporta riscuri sau ar dăuna sănătăţii sau dezvoltării sale fizice, mentale, spirituale, morale sau sociale. Ordinul va fi adus la cunoştinţa tuturor conducătorilor instituţiilor de învăţământ, autorităţilor administraţiei publice locale, agenţilor economice, dar şi elevilor şi părinţilor.

Sursa: evz.md

1 Comentariu

  1. ghici cine

    Ce prostie! Cum sa nu-i pui la munca pe copii in agricultura??? Asa lasati sa leneveasca se vor netrebnicii. Pe cand daca vor pune mana s vor lucra pamantul vor castiga respect pentru munca, natura, sanatate, aer curat, vor aprecia ceea ce este sanatos si de valoare, si care intotdeauna se obtine cu greutate, li se va dezvolta caracterul.
    Este o crima la adresa copiilor care nu se mai pot forma intr-un mediu sanatos. Si vad ca acest lucru a fost in 2014 si nimeni nu a rabufnit! RUSINE!!! RUSINE!!! RUSINE!!! Am ajuns toti niste lasi fara puterea de a ne opune prostiei si nebuniei!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *