Selectați pagina

Parola incredibilă pe care o avea unul dintre cei mai cunoscuţi hackeri din lume

Parola incredibilă pe care o avea unul dintre cei mai cunoscuţi hackeri din lume

hackerJeremy Hammond (29 de ani) este unul din cei mai cunoscuţi hackeri din lume, iar la un moment dat s-a aflat în vîrful listei celor mai căutaţi infractori cibernetici a FBI. În cele din urmă el a fost arestat în 2013 şi se află acum în închisoare, unde are de ispăşit o pedeapsă de 10 ani.

Dintr-un profil al lui Hammond publicat în The Seattle Times aflăm cîteva detalii interesante despre arestarea hackerului.

Cînd poliţia a intrat în locuinţa din Chicago a tînărului, acesta a reuşit să închidă laptopul pe care avea date criptate. Totuşi, deşi era protejat cu o parolă, accesul la conţinutul din computer nu a fost dificil pentru FBI, deoarece combinaţia utilizată de Hammond era una extrem de slabă: „Chewy 123”. Chewy este numele pisicii hackerului.

El spune acum că alegerea unei astfel de parole a fost o greşeală. Însă, chiar dacă ar fi folosit o parolă mai puternică este greu de crezut că FBI, o organizaţie cu un buget de miliarde de dolari şi care are unii din cei mai buni specialişti în tehnologie, nu ar fi reuşit să obţină acces la date.

Hammond a devenit cunoscut după ce a sustras date din reţeaua companiei de informaţii Stratfor, numită şi „CIA din Umbră”. Aceste date au fost ulterior publicate pe WikiLeaks. El a atacat, de-a lungul timpului, numeroase organizaţii guvernamentale ale SUA. „Din start am vrut să atac site-uri ale guvernului, poliţiei, dar şi ale unor corporaţii care beneficiază de contracte cu statul”, a declarat hackerul.

 SURSA: gandul.info

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii