Selectați pagina

Parlamentul britanic a respins legea sinuciderii asistate

Parlamentul britanic a respins legea sinuciderii asistate

Eforturile asociaţiilor pentru viaţă şi ale Bisericii Catolice din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au fost încununate de succes, prin respingerea legii eutanasiei de către Parlamentul britanic.

Paul Tully, secretarul Societăţii pentru Protecţia Copiilor Nenăscuţi (SPUC) din Marea Britanie, a oferit mai multe explicaţii.

„Legea a fost respinsă pe 11 septembrie, cu o majoritate substanţială. […] Sunt 650 de membri în Camera Comunelor, deci cei 51% care au votat contra reprezintă majoritatea. Proporţia celor care au fost prezenţi la vot (70%) arată că a existat un interes profund pentru dezbatere, iar puterea majorităţii a fost desigur decisivă.

Printre personalităţile care s-au pronunţat contra proiectului de lege s-a aflat şi dr. Phillipa Whitford, membră a Parlamentului şi specialist în chirurgia sânului, care a declarat: Ca medic, nu am considerat niciodată că moartea poate fi vreun tratament pentru ceva. […]

Probabil că opoziţia lui David Cameron la acest proiect de lege a influenţat votul a o serie de conservatori, care au respins legea.”

SPUC le-a mulţumit în mod deosebit celor peste 20 mii de membri activi. SPUC editează un buletin care are tirajul de peste 100 mii bucăţi. Activiştii pentru viaţă au lucrat şi la campania electronică contra legii eutanasiei şi au contactat sute de membri ai Parlamentului pentru a le solicita să respingă legea.

În ziua respingerii legii, Paul Tully a declarat presei:

„Am înregistrat o victorie importantă a ceea ce înseamnă compasiunea autentică. Este un vot care recunoaşte munca celor care îngrijesc bolnavii terminali. Victoria de azi reprezintă o uşurare pentru cei care au boli invalidante, cronice sau degenerative. Ei nu îşi mai simt viaţa ameninţată acum… Este important să precizăm că respingerea legii nu înseamnă că bolnavii ce au dureri foarte mari vor suferi şi mai mult; de fapt, în lege nici erau menţionaţi cei care au dureri [fizice] mari. Specialiştii în îngrijiri paliative reuşesc, aproape în toate cazurile, să aline durerile mari, chiar pentru cei cu boli foarte grave, lucru care este rar pomenit atunci când se vorbeşte de sinucidere asistată.”

SPUC a fost prima asociaţie pentru viaţă din lume, înfiinţată acum 41 de ani. (după SPUC)

Sursă: Cultura Vieţii

1 Comentariu

  1. Camera Lorzilor

    anglia e condusa de conservatori, nationalisti si bisericisti. Guvernul teresei May e condus de partidul TORY care e ultra-nationalist. Multi membri din guvern sunt anti-avort, si sustin biserica lor.

    De aceea globalistii joaca Anglia pe bursa si economia se prabuseste. Lira scade teribil, si multe companii, firme pleaca din Anglia cu tot cu specialisti in afara Angliei, in interiorul Uniunii Europene, in special Belgia Franga Danemarca Germania etc

    Plus ca miliardarii isi muta conturile in bancile din UE. Ei au sponsorizat BREXIT-ul , special sa distruga lira sterlina. Soros ,RothChild( sponsorul la THE BANK OF ENGLAND), si multi altii. Iar acum tot ei distrug economia !

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *