Selectați pagina

Parlamentul a aprobat modificările în Codul Penal privitor la pedepsirea maternităţii surogat

Parlamentul a aprobat modificările în Codul Penal privitor la pedepsirea maternităţii surogat

parlamentul RMParlamentul a aprobat, joi, modificările în legislaţie privitor la pedeapsa penală a persoanelor suspectate de maternitate surogat.

Potrivit Agenţiei “Infotag”, modificarea corespunzătoare a fost introdusă în articolul 165 “Traficul de fiinţe umane” din Codul Penal al RM.

Modificarea prevede pedeapsă pentru “Recrutarea, transportarea, transferul, adăpostirea sau primirea unei persoane, cu sau fără consimţămîntul acesteia, în scop de exploatare sexuală comercială sau necomercială, prin muncă sau servicii forţate, pentru cerşetorie, în sclavie sau în condiţii similare sclaviei, de folosire în conflicte armate sau în activităţi criminale, de prelevare a organelor sau ţesuturilor, şi folosirea femeilor pe post de mamă-surogat, prin intermediul ameninţărilor, înşelăciunii şi uz de slăbiciune” sub formă de privare de libertate pe un termen de la 6 la 12 ani.

De asemenea, parlamentarii au adoptat modificări la un şir de articole ale CP, privitor la proxenetism şi organizarea cerşitului.

La 15 iunie Parlamentul a adoptat în a doua lectură, un proiect de lege privind sănătatea reproductivă ce interzice maternitatea de surogaţie. Anterior, o astfel de intervenţie era permisă femeilor cărora din motive de sănătate le era interzisă conceperea unui copil. Mama-surogat trebuia să fie o rudă apropiată cu beneficii şi după naştere să renunţe la orice drept asupra copilului.

 

Sursa:  NOI.MD
Autor:  Chihai Valentina

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *