Selectați pagina

Părinţilor, nu acceptaţi aşa ceva! Într-o şcoală din Rusia copiii vor primi mîncare doar folosindu-se de amprente!

Părinţilor, nu acceptaţi aşa ceva! Într-o şcoală din Rusia copiii vor primi mîncare doar folosindu-se de amprente!

În două şcoli din or. Noyarsk, părinţilor li se oferă să semneze un acord pentru colectarea datelor biometrice, care vor fi folosite ulterior pentru producerea cardurilor de plastic “Ladoshki” (n.t. “Pălmuţele”). Însă nu toţi părinţii sunt de acord cu nou sistem de plată şi de călătorie în transportul public al şcolarilor. Printre părinţi s-au aprins spiritele, izbucnind diverse controverse.

Sistemul “Ladoshki” va fi implementat pînă la sfîrşitul anului şcolar în şcolile nr 12 şi nr. 8, iar apoi administraţia intenţionează să conecteze şi celelalte instituţii de învăţămînt.

Părinţii sunt indignati de faptul că nu s-a organizat nici un fel de discuţii privitor nou sistem, iar profesorilor nu li s-a explicat nuanţele colectării datelor biometrice de la minori, şi că astfel copiii vor fi conduşi cu forţa în spaţiu virtual. În plus părinţii sunt îngrijoraţi de faptul că copiii nu vor înţelege ce sunt banii şi cum să se descurce cu aceştia, astfel încît tranzacţiile în numerar cu mijloace băneşti nu prea mari favorizează formarea educatiei financiare la copii.

Se planifică să se acorde fiecărui şcolar un card de plastic pentru plata cumpărăturilor din bucătăria şcolii. Suplinirea contului se va putea face prin intermediul serviciilor Internet Bank Sberbank Online cu ajutorul aplicaţiei mobile, sau bancomate, sau accesînd un site special creat pentru acest lucru. Tot pe acest site fiecare părinte poate să ducă evidenţa din contul său personal, cum şi cînd se alimentează copilul său.

Sursa: https://ks-yanao.ru/obrazovanie/roditelyam-shkolnikov-noyabrska-ostavyat-alternativu-ladoshkam.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *