Selectați pagina

Părinţii vor verifica online care este bugetul şcolii şi ce note au obţinut copiii lor la examene

Părinţii vor verifica online care este bugetul şcolii şi ce note au obţinut copiii lor la examene

sclavPărinţii vor putea obţine online informaţii despre bugetele şi cheltuielile şcolilor, precum şi despre rezultatele examenelor şcolare şi mediile raionale şi naţionale, datorită unei platforme special creată pentru aceasta.

Este vorba despre o platformă  creată de Centrul Analitic Independent Expert-Grup, cu sprijinul Parteneriatului Global pentru Responsabilizare Socială – iniţiativă administrată de Banca Mondială, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Băncii Mondiale.
„Moldova a fost una dintre primele ţări care s-a alăturat Parteneriatului Global pentru Responsabilizare Socială. Instituţiile publice funcţionează cel mai bine când cetăţenii pot vedea ce fac acele instituţii. Astfel, Banca Mondială ajută părinţii şi comunităţile să analizeze datele aferente şcolilor frecventate de copiii lor. În aşa mod, şcolile sunt cu adevărat responsabile faţă de oamenii de rând”, a declarat Alexander Kremer, director pentru Moldova în cadrul Băncii Mondiale.
Coordonatorul de proiect în cadrul Expert-Grup, Victoria Vlad, a menţionat că platforma „Şcoala Mea” oferă informaţii despre funcţionarea, bugetele şi performanţa şcolilor pentru elevi, părinţi, cadre didactice şi întreaga comunitate, care pot fi utilizate în dialogul de politici, planificarea bugetară şi stabilirea priorităţilor de dezvoltare la nivel de şcoală.
De la momentul aderării Republicii Moldova la Banca Mondială în anul 1992, au fost alocaţi peste 1 miliard de dolari pentru 49 de proiecte în ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, totalul angajamentelor constituind 235,2 milioane dolari.
Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii