Selectați pagina

Părinţi cu fetiţe, păzea! Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, va fi introdus în R. Moldova

Părinţi cu fetiţe, păzea! Vaccinul împotriva cancerului de col uterin, va fi introdus în R. Moldova

Ştire pe agora.md – Vaccinul împotriva virusului papiloma uman (HPV) va fi adăugat în programul general de vaccinare din Republica Moldova în luna noiembrie a acestui an, anunță Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În Japonia, recomandarea publică a vaccinului HPV a fost retrasă de către Ministerul Sănătăţii imediat ce fuseseră raportate 2.945 cazuri de vătămare postvaccinală.

Până în prezent au fost depuse 119 plângeri de către tinere femei grav vătămate de acest vaccin. În Tokyo vor începe procesele.

O comisie de “experţi” de la OMS au afirmat că vătămările postvaccinale ale tinerelor ar fi “în mare parte psihosomatice” şi au criticat “deciziile politice bazate pe dovezi slabe, care fac rău prin faptul că scade cererea pentru vaccinul HPV, care este sigur şi eficient.”
YAKUGAI, o asociaţie în care sunt membri atât medici, cât şi oameni de ştiinţă, a publicat o critică aspră faţă de poziţia OMS. Pe 10 pagini, cu 39 de surse ştiinţifice, experţii japonezi au demonstrat clar că – pe baza datelor relevante – retragerea recomandării publice a vaccinului HPV era singura consecinţă rezonabilă. Conform YAKUGAI, este foarte “problematic” faptul că din cei 15 membri ai comisiei OMS 11 (unsprezece) au legături financiare directe cu producătorii de vaccinuri [!!!].

YAKUGAI îşi încheie raportul astfel: “Când comparăm îngrijorarea serioasă pentru siguranţa vaccinurilor HPV cu efectele pozitive limitate ale acestora, nu există nicio bază pentru recomandarea oficială a acestor vaccinuri. Decizia guvernului japonez este justificată, în schimb critica OMS nu are nicio bază. Fără a fi efectuat cercetări independente despre efectele adverse ale vaccinării cu HPV, OMS îşi permite să critice deciziile independente ale guvernului japonez fără nicio bază, ci doar dintr-o poziţie a unei autorităţi. Suntem foarte dezamăgiţi de faptul că OMS a eşuat în sarcina sa de a-şi asuma răspunderea în calitate de instituţie independentă şi respingem în întregime critica OMS faţă de decizia corectă a guvernului japonez.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.