În primul rând, trebuie să aflăm ce se înţelege prin sintagma „semnele vremurilor”. Expresia vine direct din Evanghelie, din cuvintele Mântuitorului, de la Matei 16, 3. Hristos le spune fariseilor şi saducheilor care au venit la El următoarele: ,,Faţa cerului ştiţi s-o judecaţi, adică cum va fi vremea, dar semnele vremilor nu puteţi?’’ Urmărim semnele vremurilor nu pur şi simplu pentru a afla timpul venirii lui antihrist. Acesta e mai degrabă un amănunt secundar. Urmărim semnele vremurilor ca să cunoaştem când va veni Hristos.

Părintele Serafim Rose: Urmărim semnele vremurilor ca să cunoaştem când va veni Hristos

Părintele Serafim Rose: Urmărim semnele vremurilor ca să cunoaştem când va veni Hristos

Într-adevăr, iudeii se vor înșela primind pe antihrist ca fiind mesia pe care îl așteaptă… „Eu am venit în numele Tatălui Meu”, le-a spus Iisus Hristos iudeilor, „și voi nu Mă primiti; iar dacă altul va veni în numele lui, pe acela îl veți primi (Ioan 5:43). Antihrist va fi pe placul tuturor, pentru ca în curând poporul său să-l iubească. El nu va lua daruri, nu va vorbi furios, nu va arăta o înfățișare tulbure, dar sub înfățișarea aceasta va seduce lumea până când va fi întronat rege. Dupa ce va fi întronat, cei care nu-l ascultă și nu i se închină lui, îi va chinui și, cu o răutate deosebită, se va răzvrăti împotriva creștinilor și a Sfinților.

Astfel, activitatea antihristului este împărțită în două perioade: perioada in care isi va ascunde intentiile sau perioada pregătitoare și perioada explicita sau perioada finală.

Activitatea antihristului în ambele perioade va fi aceeași în motivațiile lui interioare, in esență și scop, dar diferită în modalitate, atât in aspectul exterior, cât și in trasaturile caracterului; in manifestarile sale fata de religie și evlavie;
In perioada de început, nu numai că nu se va răzvrăti împotriva lui Hristos și a crestinilor, ci iși va etala învățăturile și „sfințenia” vieții sale. În acest fel, el va atrage creștinii prin personalitatea sa, ca și cum ar fi un iubitor zelos al creștinismului. Pe de altă parte, el va avea timp să le insufle evreilor ideea că el este mesia pe care iudeii îl așteaptă. Și va face asta prin învățătu

Sfantul Chiril al Ierusalimului, ne spune ca antihristul va veni la iudei ca fiind Hristos, iar de la iudei va pretinde închinare, si, pentru a-i seduce mai mult, va da dovadă de mare zel pentru reconstructia templului, insuflându-le ideea că el este din neamul lui David și că este necesar ca el să reconstruiasca templul lui Solomon” .

Desigur, ne dorim în mod absolut să avem o conviețuire pașnică și productivă cu toți oamenii, dar așa cum Israelul s-a ridicat din Valea Oaselor Uscate, la fel și ziua va veni în curând când Templul Evreiesc va fi reconstruit într-o glorie strălucitoare și ne putem închina lui Dumnezeu la fel cum am făcut-o și în vremurile anterioare. Ceea ce va fi special la al 3-lea Templu este că nu va fi doar pentru poporul evreu, ci pentru ca toate popoarele lumii să se reunească armonios pentru a recunoaște și a se închina „singurului dumnezeu” (antihrist) adevărat.