Selectați pagina

Părintele Serafim Rose ne explică simplu cum putem să-l recunoaștem pe Antihrist

Părintele Serafim Rose ne explică simplu cum putem să-l recunoaștem pe Antihrist

Părintele Serafim Rose în care acesta ne explică într-un mod simplu și la obiect cum putem să-l recunoaștem pe Antihrist.

Părintele Serafim Rose despre religia viitorului

Părintele Serafim Rose

În final, viața noastră creștină și educația trebuie să fie în așa fel încât să ajungem să trecem testul cunoașterii adevăratului Hristos, un test prin care vom fi evaluați nu dacă suntem credincioși vreunui sinod ecumenic sau nu, ci unul al cunoașterii prin viața noastră de a-l mărturisi pe adevăratul Hristos! Și, în consecință, a-l recunoaște pe falsul hristos, Antihristul, când acesta va veni.

Aceasta nu este o cunoștință teoretică sau corectitudine care ne va conduce la această înțelegere. Poetul Serghei Solovyov, într-o parabola despre Antihrist, are o valoroasă perspectivă atunci când schițează în mod fictiv și totuși foarte real în viață, că Antihristul va construi un muzeu pentru lumea ortodoxă dotat cu toate antichitățile posibile: toate vechile icoane, toate vechile cântări, arhitectura veche bisericească, veșmintele vechi, toate vor fi în concordanță cu vechile tradiții, bizantine. Numai dacă lumea îl va accepta și i se va închina lui.

De asemenea, în ortodoxie, corectitudinea singură, fără o inimă creștinească iubitoare, nu va fi capabilă să reziste împotriva Antihristului. În fapt, chiar și acei care-l vor recunoaște pe Antihrist, dar pe cale intelectuală, se vor închina lui dacă inimile lor vor rămâne reci.

Îl vom recunoaște pe Antihrist și ne vom putea opune lui, în principal, prin intermediul inimii, și nu al minții. Trebuie să ne zidim în interiorul nostru adevăratele sentimente și instincte creștine și să lăsăm deoparte captivarea noastră de confortul nostru spiritual. Acest confort este bun în sine dar este secundar. Astfel, așa cum cu mult discernământ unul dintre noii convertiți au zis: ”vom fi ortodocși, dar nu creștini!”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке