Selectați pagina

Părinte, este bine că unii poartă bluze, tricouri cu imagini ale Sfinților pe ele?

Părinte, este bine că unii poartă bluze, tricouri cu imagini ale Sfinților pe ele?

– Părinte, este bine că unii poartă bluze, tricouri cu imagini ale Sfinților pe ele?

Părinte, este bine că unii poartă bluze, tricouri cu imagini ale Sfinților pe ele?

Părinte, este bine că unii poartă bluze, tricouri cu imagini ale Sfinților pe ele?

– Dacă Sfinții sunt reprezentați pe bluze sau jachete, atunci lăsați-i, este în regulă. Este mai bine să porți imagini ale sfinților decât imagini ale diavolului. Dar reprezentarea Sfinților pe pantaloni nu este acceptabilă. Aceasta este lipsă de evlavie. Sunt unii evlavioşi care poartă diferite lucruri de felul acesta. Când patriarhul Dimitrios a fost în America, au făcut nişte bluze și tricouri cu imaginea patriarhului și a Bisericii Sfânta Sofia din Constantinopol pe ele.

– Au făcut-o din evlavie?

– Ei bine, n-au făcut-o evreii, ci creștinii. Există şi unii care fac lucruri bune, la fel cum există medici buni, există și șarlatani.

– Părinte, oare vestimentația dezordonată vine și din influențele din străinătate?

– Păi de unde altundeva? De aceea, în tinerețea mea, oamenii obișnuiau să spună: „Ei bine, aceștia sunt oameni din Smirna…”.

Smirna era un oraș lângă mare și mulți străini se îndreptau aici. Sfântul Arsenie era foarte aspru în ceea ce privește îmbrăcămintea.

O fată tânără căsătorită din Faras purta o broboadă pestriță, adusă din Smirna. Sfântul Arsenie i-a făcut observaţii în repetate rânduri, sfătuind-o să arunce șalul și să se îmbrace modest ca toate femeile din Faras. Dar această nu asculta.

Într-o zi, văzând-o Sfântul Arsenie că poartă iarăşi acea broboadă tărcată, i-a spus cu asprime: „Boli europene nu vreau în Faras. Să știi că, dacă nu te vei îndrepta, copiii pe care îi vei naște vor pleca îngeraşi după ce îi vei boteza, iar tu nu te vei bucura de nici unul”.

Şi deoarece nici atunci nu s-a îndreptat, i-au murit doi îngeraşi. Abia atunci şi-a venit în fire, a aruncat șalul cel tărcat şi a mers la Sfântul Arsenie și şi-a cerut iertare.

Cuv. Paisie Aghioritul: Volumul I. Cu durere și dragoste pentru omul contemporan. Partea a treia. Despre Duhul lui Dumnezeu și Duhul acestei lumi. Capitolul cinci. Despre dezordinea interioară a oamenilor și despre aspectul lor exterior

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

  1. Anonim

    Nu!

    Răspuns
  2. Anonim

    Doamne ajută amin slăvit să fie numele Domnului nostru Iisus Hristos 🙏

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке