Selectați pagina

Părerea specialiștilor: Tehnologiile digitale în școli sunt dăunătoare

Părerea specialiștilor: Tehnologiile digitale în școli sunt dăunătoare

Tehnologiile digitale în școli sunt dăunătoare. De această părere sunt specialiștii. Subiectul a stârnit dezbateri aprinse peste ocean după ce au aflat că elita tech din Silicon Valley nu permite folosirea gadget-urilor digitale în școlile unde învață copii lor, scrie sputnik.md

Tehnologia de ultima generație, folosită în cadrul orelor de curs afectează emoțional tinerii, contribuind la anxietate, depresie si chiar suicid. De această părere este psihoterapeutul Tom Kersting, precizând în cadrul unei emisiuni de la un post american de televiziune că utilizarea tehnologiei în cazul elevilor nu a avut impactul scontat, iar ”ecranele” s-au dovedit a fi dăunătoare.

Dezbaterile în spațiul public au fost determinate de apariția pe 30 octombrie a articolului: “Ecranele sunt otrăvitoare”: Elitele tech interzic gadgeturile în școlile în care învață copii lor. Astfel lumea a aflat că elita din Silicon Valley interzice folosirea gadget-urilor digitale în cadrul școlilor în care învață odraslele lor.

”Poate că acum îi putem educa și pe alți părinți, care nu sunt la fel de conștienți de aceste excese tehnologice precum sunt cei din Silicon Valley”, a declarat Kersting.

În același timp, participanți la dezbatere s-au arătat uimiți că elita din Silicon Valley nu este trasă la răspundere pentru promovarea tehnologiei digitale în exces în școlile pentru clasele de mijloc din SUA și că niciodată nu au avertizat opinia publică despre pericolul pe care îl reprezintă aceasta.

Portalul gandeste.org informează că autorul acestui raport pune problema unei așa-zise ”scindări digitale” între copiii părinților bogați și cei ai părinților aparținând clasei de mijloc.

”Exista posibilitatea ca cei mai săraci părinți sau cei din clasa de mijloc să își expună copiii la aceste ecrane nocive (telefonul, tablet, n.n.), în timp ce copiii din elita Silicon Valley se vor întoarce la jucăriile din lemn și la luxul interacțiunii umane”, a scris jurnalista Nellie Bowles.

Precizăm că din 1 septembrie toți elevii din clasa întâi din instituțiile de învățământ din Republica Moldova vor studia disciplina „educația digitală”. Potrivit estimărilor Guvernului, peste 36 de mii de elevi vor studia această disciplină. Cursurile sunt obligatorii pentru elevii din clasa I-a, iar până în clasa VI-a sunt opționale.

Pentru desfăşurarea acestora, şefii direcțiilor de învăţământ au primit astăzi 1850 de tablete de ultimă generaţie, pentru procurarea cărora s-au cheltuit 233 de mii de euro. Banii au fost donaţi de mai multe companii private.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *