Selectați pagina

Papistaşii lucrează ca liturghia și slujbele protestante să fie la același nivel cu ale sale

Papistaşii lucrează ca liturghia și slujbele protestante să fie la același nivel cu ale sale

Specialistul italian în liturghii Andrea Grillo, apropiat al papei Francisc, a comentat asupra comisiei secrete a Vaticanului care lucrează la o “liturghie ecumenică”.

Potrivit lui Grillo, nu este vorba de o “liturghie ecumenică”, ci de o încercare de a face ca Sfînta Liturghie și slujbele protestante să fie la același nivel, scrie https://gloria.tv

Publicand pe settimananews.it (7 noiembrie), Grillo arată clar că scopul final este să anuleze preoția, deoarece, potrivit lui, nu există nicio diferență esențială între un serviciu protestant și o liturghie catolică, iar pastorii laici protestanți și preoții hirotoniți pot fi ” reciproc recunoscuti”.

Ignorând diferența esențială dintre Sfânta Liturghie și un serviciu protestant, Grillo numește deficitele doctrinei și liturgiei protestante “bogății” și simple “diferențe”. El este mult mai puțin conciliator atunci când critică Vechiului Rit.

Grillo explică că acest lucru se va face prin “sărbătorirea Cinei cea de Taină [Protestante] , a Sfintei slujbe, Sfintei Liturghii” pentru o “căutare a comuniunii”. Aceasta înseamnă că oferirea Sfintei Împărtășanii oamenilor care nu cred în ea poate începe în orice moment.

Grillo este puternic suspectat că ar face parte din grupul secret al “liturghiei ecumenice”.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Papistaşii lucrează ca liturghia și slujbele protestante să fie la același nivel cu ale sale | ganduri din ortodoxie - […] aparatorul.md: Specialistul italian în liturghii Andrea Grillo, apropiat al papei Francisc, a comentat asupra comisiei secrete a Vaticanului care…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *