Selectați pagina

Papistaşii deschid calea femeilor „preoţi”, numind Vicar pentru orașul elvețian Fribourg o femeie

Papistaşii deschid calea femeilor „preoţi”, numind Vicar pentru orașul elvețian Fribourg o femeie

Femeie numită „episcop” vicar în Elveția

Pe data de 19 mai 2020, doamna Marianne Pohl Henzen, în fotografia de mai sus dreapta, a fost numită vicarul „episcopului” pentru orașul elvețian Fribourg, de către „episcopul” Charles Morerod, a treia fotografie de mai jos. Ea îl va înlocui pe slitorul papistaş Pascal Marquard, fotografia de mai sus, stânga, pe data de 1 august.

„Episcopul” Morerod administrează trei eparhii – Lausanne, Geneva și Fribourg – și are în subordine cinci vicari „episcopali” care acționează ca adjuncți ai săi. Pohl Henzen va fi responsabilă de partea vorbitorilor de limba germană din Fribourg. (The Tablet, 24 mai 2020)

Este un pas uriaș în direcția admiterii femeilor în poziții decisive în cultul catolic, și deschide calea femeilor „preoți”, deoarece rolul de vicar „episcopal” a fost întotdeauna exercitat de „preoți”.

Cu toate acestea, nu este prima persoană care a spart gheața în această direcție. Într-adevăr, în ianuarie, Papa Francisc a numit-o pe dr. Francesca di Giovanni într-un post al Secretariatului de stat al Vaticanului, a patra și a cincea fotografie de mai jos. Ea este responsabilă de relațiile Vaticanului cu statele, care este a doua poziție după Secretarul de Stat, cardinalul Pietro Parolin.

Ambele nominalizări promovează feminismul în biserică, urmând agenda progresistă practicată de Papii conciliari, în special de Francisc în a sa Querida Amazonia.

În primele două fotografii de mai jos, aveți capturi de ecran ale unor relatări noi în franceză și italiană despre Pohl Henzen, fiind aleasă ca vicar episcopal al Fribourg-ului.

 

Pope Francis named Francesca Di Giovanni, a longtime Vatican official, as an undersecretary in the Vatican’s foreign ministry office, making her the first woman to hold a managerial position at the Vatican Secretariat of State. She is pictured in an undated photo with Pope Francis. (CNS photo/Vatican Media) See POPE-STATE-DIGIOVANNI Jan. 15, 2020.

Sursa: https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A887-Fem.htm

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке