Selectați pagina

Papa vine în România să beatifice eretici greco-catolici care au refuzat DREAPTA CREDINŢĂ

Papa vine în România să beatifice eretici greco-catolici care au refuzat DREAPTA CREDINŢĂ

În timp ce BOR se grăbește să-l primească ca pe un ierarh pe Papa cel ERETIC, sfinții ortodocși care au sfârșit în temnițele comuniste, așteaptă cuminți să fie CANONIZAȚI. Ca și cum acestea nu ar fi de ajuns, acest papă vine să-i beatifice pe ereticii ce-au refuzat dreapta credință și să-i sfideze pe ADEVĂRAȚII SFINȚI la ei acasă, pe pământul lor. Și totul cu acordul ierarhilor români.

Iată știrea:

Papa Francisc a autorizat marţi, 19 martie, promulgarea decretului care va permite beatificarea la Blaj, în 2 iunie 2019, a şapte episcopi greco-catolici care au murit în închisorile comuniste.

Potrivit unui comunicat de presă al Vaticanului, Sfântul Părinte Francisc a primit în audienţa sa pe şeful Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor, Cardinalul Angelo Becciu. În timpul audierii, Pontiful Suprem a autorizat Congregaţia să promulge mai multe decrete printre care şi cel privind ”martiriul slujitorilor lui Dumnezeu Valerio Traiano Frenţiu, Vasile Aftenie, Giovanni Suciu, Tito Livio Chinezu, Giovanni Bălan, Alessandro Rusu şi Giulio Hossu, episcopi; ucişi în ura credinţei în diverse locuri din România între 1950 şi 1970”.

Odată cu interzicerea cultului greco-catolic de către comunişti, în 1948, refuzul episcopilor greco-catolici de a trece la Biserica Ortodoxă s-a soldat cu persecuţii şi, în cazul unora dintre ei, moartea în temniţele comuniste.

Procesul de beatificare este o fază în procesul de canonizare (de recunoaștere a sfințeniei) în Biserica Catolică.

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/breaking-papa-francis-a-decis-beatificarea-a-sapte-episcopi-martiri-greco-catolici-romani_1335163.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке