Selectați pagina

Papa pune sub semnul întrebării Învierea Domnului nostru Iisus Hristos

Papa pune sub semnul întrebării Învierea Domnului nostru Iisus Hristos

Papa Francisc a rostit, în predica Urbi et Orbi ținută cu ocazia paștelui catolic, vorbe care ar putea arunca în aer întreaga papalitate.

Papa pune sub semnul întrebării Învierea Domnului nostru Iisus Hristos

Papa pune sub semnul întrebării Învierea Domnului nostru Iisus Hristos

Francisc pune sub semnul întrebării Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, afirmând dacă nu este totul numai „o iluzie” într-o frază cu dus-întors, asemănătoare celei în care Patapievici afirma că Eminescu este „cadavrul nostru din debara”.

„Ochii noștri sunt neîncrezători, în acest Paște al războiului. Prea mult sânge am văzut, prea multă violență. Inimile noastre au fost, de asemenea, pline de frică și angoasă, în timp ce atât de mulți dintre frații și surorile noastre au trebuit să se închidă pentru a se apăra de bombe. Ne este greu să credem că Iisus a înviat cu adevărat, că a cucerit cu adevărat moartea. Este o iluzie? Un rod al imaginației noastre?”, a spus șeful lumii catolice.

Nu, nu este o iluzie.”, a spus pontiful după fraza de mai sus. Dar modalitatea în care s-a exprimat lasă loc interpretărilor, după cum scrie și cotidianul italian Libero, care subliniază: „Un mesaj tulburător: să punem la îndoială învierea lui Hristos în ziua de Paști.”

Reacția avocatului Gheorghe Piperea:

„Incredibil! Ia uite ce a ajuns să spună acest individ, chiar în ziua de Paști (n.r. – “paştile” papistaş): „Ne este greu să credem că Iisus a înviat cu adevărat”.

Chiar în noaptea Învierii!

Acest individ este Papă!

S-a adresat unui număr de peste 1,2 miliarde de catolici, privit fiind, probabil, de 4 miliarde de oameni!

Așa a înțeles el să își manifeste indignarea față de război.

Așa înțelege el progresul creștinismului.

E același individ care, anul trecut, a zis că vaccinarea (cu un ser experimental, produs al unui sistem malefic de „știință” a banilor și a puterii dobândite prin frică) este un act de la Dumnezeu.

Și zice asta în condițiile în care, de jure, Paștele ortodox e interzis în Ucraina, prin închiderea bisericilor pe motiv de lege marțială. Și la un doi ani după ce Werner și Arafat ne-au interzis nouă Paștele.

Doamne, ce se întâmplă cu lumea asta?”

Sursa: http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/31251129/papa-francesco-pasqua-difficile-credere-cristo-risorto-terremoto-vaticano.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.